В новините
 
25.04.2024 11:45
Търсене
 
 
06.10.2010
Ученици от Европа на културен обмен в математическата гимназия в Бургас
Гости от четири държави ще пристигнат на 7 октомври в Математическата гимназия в Бургас. Гимназиални ученици от Полша, Гърция, Италия и Испания ще се запознаят с ежедневието на своите бургаски приятели от ПМГ „Акад. Никола Обрешков”, както и ще опознаят културата и историята на България. Чуждестранната визита е част от проекта „Блог: Тайната на нашия успех в изучаването и преподаването на английски език”, спечелил финансиране по програма „Учене през целия живот”, по секторна програма Коменски. Екипите, работещи по проекта, изготвят блогове, посветени на родните си страни, техните култури, училища, свободното време и правят достъпни интересни факти за своите държави, упражнявайки английски език. Българското домакинство засега е събудило най - голям интерес, за което говори рекордният брой гости, които през тази седмица идват в Бургас. Високото равнище на тази среща, доказва и фактът, че в състава на делегацията от италианския град Реканати са включени специалисти от общинска администрация, директори, експерти.
30.08.2010
Българка е сред основните организатори на Яхтеното шоу в Монако
Варненката Ана Иванова, която през 2008-ма беше провъзгласена за „Мисис България Вселена”, а през 2009-та грабна титалата „Мисис Вселена Европейски Съюз”, живее от 5 години на Лазурния бряг и е дясната ръка на кмета на Босолей /предградие на Монако/ - Жерар Спинели. Красивата българка е не само изключителен пример за успял сънародник в чужбина, но и впечатлява с рядка скромност. 32-годишната Ана е политолог по образование и майка на близначките Валерия и Доротея /на 6 г/. Като собственик на модна агенция Butterfly и асоциация Fashion Butterfly, Иванова е ексклузивен притежател на лицензиите за всички конкурси за красота във Франция – „Mini Princess&Prince”, „Miss Mama Noel”, “Miss Monte Carlo”. Освен това изящната дама е основен инициатор на всички модни дефилета в Монте Карло, а тази година нейната агенция спечели конкурса да организира коктейлните партита през трите вечери на най-голямото събитие на годината на Лазурния бряг – „Яхт Шоу Монако”.
19.08.2010
Ползите от многообразието за едно по-силно общество
Не пропускайте да се насладите на уникалното многообразие от танци и музика. На 21 и 22 август, 5-ят Национален фестивал на етносите – "България за всички", ще посрещне етнически групи и култури от цяла България. Организиран съвместно от Община Варна, читалище "Христо Ботев" и с подкрепата на Министерството на културата, фестивалът цели да изтъкне предимствата на етническото и културното многообразие в нашето общество, показващи красотата на традициите на различните етнически групи. Европейската комисия със своята кампания "За различността. Против дискриминацията.” подкрепя фестивала, на който различни етнически групи имат възможност да празнуват собствените си традиции, като в същото време приветстват различните, независимо от техния расов или етнически произход, религия или убеждения, увреждане, възраст или сексуална ориентация.
25.02.2010
Премиерът впечатлен от АГРА 2010
Отлична изложба, видях много интересни неща, българските компании се представят добре – така описа впечатленията си от АГРА 2010 министър-председателят Бойко Борисов. Близо час той разглеждаше щандовете на Международната селскостопанска изложба, която се провежда в панаирния комплекс в Пловдив. Премиерът беше толкова впечатлен от експонатите, че лично помогна да се вдигне бялото покривало над премиерен модел брана на известна българска компания за селскостопанска техника, която е наела цялата 7-а палата, за да покаже новите си изделия. С минзухари го посрещнаха на щанда на Селскостопанската академия. Кошници с ябълки и орехи му подари екипът на Института по овощарство. Бойко Борисов опита и новия сорт български чери домати, които са с по-високо съдържание на витамин С и вещества, предпазващи от рак и стареене. Той е селектиран от Института по зеленчукови култури. Нали тук няма ГМО, попита Борисов, когато видя лимоните гиганти, тежащи над 1 килограм, на щанда на Аграрния университет. Учените го увериха, че са произведени по биологичен път. За българското селско стопанство се отварят много добри перспективи, заяви министър-председателят, припомняйки, че само за 2 месеца в него са влезли 762 милиона лева, размразено е финансиране и по други програми, а също – и срещата на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов с еврокомисаря по земеделие Дачиан Чолуш в Брюксел. В началото на март очакваме и комисаря по енергетиката, по-нататък и другите ще посетят България, съобщи Бойко Борисов. Общо 74 нови продукта демонстрират участниците в АГРА 2010, която се провежда от 23 до 27 февруари в Международен панаир Пловдив. Представени са експонати на 450 фирми от 26 държави.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |