В новините
 
28.03.2024 23:38
Търсене
 
 
12.08.2010
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН МВР 11 август 2010
На 10.08.2010 г.около 6.00 ч в оперативната дежурна част на Първо РУ “Полиция” - Бургас е получено съобщение за възникнал семеен на ул."Цар Асен". При пристигане на място изпратеният по сигнала полицейски екип чул жена да вика за помощ. Виковете и писъците идвали откъм входната врата на апартамент на първия етаж. На отдаденото полицейско разпореждане да бъде отворена вратата на жилището, мъжки глас отказал, отправяйки обиди към служителите на реда. В това време жената успяла да отвори вратата и заявила, че мъжът й я е пребил и се страхува за живота си. В това време мъжът продължил да отправя обиди към полицаите и отказал да се подчини на разпореждането им да тръгне с тях. Това наложило да се предприемат действия за задържането на лицето, което оказало яростна съпротива – продължило да се държи арогантно и започнало да се блъска в стените и мебелите. При поставяне на белезниците, впива нокти в дясната ръка на единия от служителите и я разранил. Отведен е в първо РУ “Полиция”, където е установена самоличността му – Н.И. (55). Там нарушителят продължил да отправя оскърбителни изрази и заплахи към служителите на реда. Задържан е за срок до 24 часа и по случая е образувано незабавно производство за престъпления по чл.325, ал.2 вр.ал.1 и чл.131, ал.2, т.4, вр.чл.130, ал.2, вр.чл.23, ал.1 от НК. Извършени са необходимите процесуални следствени действия и незабавното производство е приключило и изпратено в РП Бургас с мнение за предаване на обвиняемия на съд.
09.04.2010
В Созопол стартира литературен форум с участието на писатели, студенти и преподаватели от Нов Български университет
В Созопол стартира литературен форум с участието на писатели, студенти и преподаватели от Нов Български университет, съобщиха от пресцентъра на общината. Литературният форум ще се проведе утре в Художествената галерия в града, като в него ще вземат участие проф. Михаил Неделчев, доц. Едвин Сугарев,писателите Йорзан Евтимов и Емилия Дворянова. Литературното събитие ще бъде открито от 14.30 часа с кръгла маса „Под сенките на облаците- подир 100 години”. От 17.30 ч. ще бъде представен сборникът „Христо Фотев” в българската литература и култура” от поредицата „Литература на НРБ” на департамент” Нова българистика”. Участие в презентацията на сборника ще вземат авторите, участващи в него, бургаски автори и проф. Михаил Неделчев.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |