В новините
 
19.03.2024 14:25
Търсене
 
 
14.02.2011
За пълна забрана на тютюнопушенето на обществените места настояват от „Без дим”
Започване на законова процедура по възстановяване на пълната забрана за тютюнопушене на всички обществени места поискаха вчера на пресконференция от Гражданска инициатива “България без дим” и Коалиция “За живот без тютюнев дим”, в която членуват над 35 неправителствени организации. Те ще работят активно за влизането в сила на тоталната забрана за тютюнопушене през 2012 г. “До тогава обаче, държавата трябва да прилага стриктно наредбата, регламентираща къде и при какви условия може да се пуши”, каза Мариана Тодорова от гражданската инициатива. Тя призова Министерство на здравеопазването да насърчи гражданското участие в контрола спрямо спазването на наредбата в обществените сгради и заведенията, както и да изгради единен телефонен номер и сайт за подаване на сигнали онлайн.
26.08.2010
Изземват карнавални атрибути от младежи в Меден Рудник , Бургас
На 25.08.т.г. служители от Четвърто Районно управление «Полиция» - Бургас по сигнал са претърсили дома на 18 годишния И.Д., разположен в бл. 50 в ж.к. «Меден Рудник», откъдето са иззети : 15 мобилни телефона от различни марки, газов пистолет кал. 9 – мм без документи за собственост заедно с пълнител, 4 патрона за газов пистолет, метална телескопична палка, черна шапка с прорези за очите, 32 саморъчно свити цигари с канабис, полиетиленов плик с кафеникави семена, втори полиетиленов плик със зеленикаво-кафеникави на цвят семена, полиетиленов плик със суха тревна маса, полиетиленов чувал със суха зеленикава на цвят тревна маса, полиетиленов плик със суха зелена на цвят тревна маса и саксия със засадено в нея канабисово растение. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление «Полиция» - Бургас.
13.09.2009
Разкрити престъпления - хроника за псоледните дни
На 10.09.т.г. около 03.00 ч. в Районно управление на МВР Несебър е получено съобщение за извършена кражба на сумата от 150 лв. от книжарница, намираща се на несебърската улица «Отец Паисий» - в резултат на бързите оперативно-издирвателни мероприятия, предприети от полицейските служители е установен извършителят на кражбата - това е : криминално проявения Р.И., 30 годишен от Бургас. Работата по случая продължава. На 01.09.т.г. служители от Пето Районно управление на МВР Бургас са установили извършителят на кражбата на сумата от 400 лв. и 5 кутии цигари от павилион, намиращ се до бл. 21 в к-с «Зорница» - това е : 22 годишния В.А. от кв. «Победа». Младежът е задържан със заповед за срок от 24 часа. Работата по случая продължава. На 11.09.т.г. около 10.30 ч. по сигнал служители от сектор «Борба с организираната престъпност» към ОДМВР - Бургас са извършили проверка на дворно място, разположено в с. Миролюбово, където са открили укрити в тайник 14 найлонови пликове, съдържащи общо 3 100 грама суха тревна маса, реагирала при извършения полеви наркотест на канабис. Констатирано е, че намереното наркотично вещество е собственост на 28 год. А.Д. от Бургас. По случая във Второ Районно управление на МВР Бургас е образувано досъдебно производство. На 11.09.т.г. служители от Четвърто Районно управление на МВР Бургас по сигнал са извършили проверка в частен апартамент, намиращ се в бл. 427 в к-с «Меден Рудник», обитаван от 26 годишния Й.Ф. от Бургас, като на източната тераса на апартамента са намерени и иззети пет растения с височина около 150 см, реагирали при извършения полевия тест на марихуана. В стаята на Й.Ф. е намерена електронна везна и суха тревна маса около 20 гр., реагираща на марихуана. Й.Ф. е задържан със заповед за срок от 24 часа. Работата по случая продължава. На 11.09.т.г. около 22.30 ч. в бунгало на почивна станция «Зора» в Поморие по неустановени до момента причини, 61 годишния А.Г. от София нанася прободни рани с нож по ръцете на съквартиранта си - И.К., 44 годишен от Русе. Пострадалият е настанен за лечение в МБАЛ Бургас, без опасност за живота. Извършителят на деянието е задържан в Районно управление на МВР Поморие за срок от 24 часа. Работата по случая продължава. На 11.09.т.г. служители от Полицейски участък «Победа» при Първо Районно управление на МВР Бургас са установили извършителите на кражбата на : дамска чанта, съдържаща два мобилни телефона заедно със зарядните устройства, лични документи и сумата от 300 лв. Чантата е съхранявана в купето на л.а. «Форд ескорт», с бургаска регистрация, паркиран на улица в кв. «Победа». Извършители на кражбата са : 21 год. З.М. и Т.Д., 18 годишен, и двамата от кв. «Победа». Работата по случая продължава.
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |