В новините
 
13.07.2006 13:45   Новината е видяна 3077 пъти
Натрупаните задължения на болниците ще бъдат изплатени по погасителни планове
Министерството на здравеопазването няма задължения към доставчици и дистрибутори на лекарствени продукти, медицински изделия и консумативи, съобщиха от ведомството.
Всички необходими плащания за 2005 г. за лекарствени продукти и консумативи, осигурявани по централна доставка от МЗ, са извършени.
МЗ не е сключвало договори с доставчиците на лекарства и консумативи за болничните лечебни заведения, тъй като те са самостоятелни търговски дружества.
От началото на 2006 г. болниците с държавно участие не генерират нови задължения. Натрупаните до края на 2005 г. задължения ще бъдат изплатени разсрочено, чрез изпълнение на приетите от съветите на директорите на лечебните заведения погасителни планове.
Доставчиците и дистрибуторите на лекарствени средства и консумативи, сключили договори с болниците – търговски дружества, трябва да влязат в пряк контакт със съветите на директорите на съответните лечебни заведения за уточняване на задълженията и механизма и начина на тяхното погасяване.
Към 31 май задълженията на лечебните заведения с държавно участие за медикаменти и консумативи са в размер на 82,6 млн. лв., от тях просрочените задължения са 40 млн. лв.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |