В новините
 
14.07.2006 08:59   Новината е видяна 3677 пъти
РИОСВ - Бургас засилва охраната на резерват "Ропотамо"
Във връзка с активния туристически сезон охраната на резерват "Ропотамо" въвежда дежурство и през почивните дни, съобщиха от РИОСВ. В резервата е забранена всякаква човешка дейност. Посещенията се извършват само по определените и маркирани за целта маршрутни пътеки. Резерват Ропотамо се охранява и контролира от МОСВ и има изграден посетителски информационен център. Посещенията са безплатни и могат да станат по предварителна уговорка с информационния център или РИОСВ - Бургас.
Резерват "Ропотамо" е обявен за защитена територия през 1940 г., разширен и обявен за резерват през 1992 г., заради богатството на природни забележителности, уникалните флора и фауна, множество редки и застрашени от изчезване видове, с висока ендемичност и реликтност. Територията представлява мозайка от различни хабитати - течение и устие на река, заливни гори, сладководни или бракични лагуни, пясъчни дюни, скалисти крайбрежия и фиорди, морски заливи. Живописният природен комплекс с международно значение е едно от първите обявени за Рамсарски мяста в България, с площ 5 500ха и обхваща: блатото “Аркутино” с водни лилии; находището на морски пелин лонгозните гори около реката, с характерната лианоподобна растителност “Змийският остров”, известен с растящите там кактуси-опунции, както и най- голямата пясъчна дюна на Балканския полуостров - 80 м височина.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |