В новините
 
17.07.2006 08:52   Новината е видяна 3986 пъти
Бургаски депутат пита за опасни пътища в областта
Близо 315 км третокласни пътища в Бургаска област са с нарушени експлоатационни качества. Това става ясно от отговора на министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов на питането отправено от бургаския депутат Фатме Илияз за състоянието на пътищата от третокласната пътна мрежа в региона.
Според министъра, около 650 км от пътната мрежа в Бургаска област е в добро състояние.Дължината на републиканските пътища в областта е общо 1 113.9 км. От тях първи клас е 249.4 км, втори клас-243.6 км и трети клас - 620.9 км. По дължина на пътната мрежа, област Бургас е на второ място в страната. На територията на област Бургас републиканската пътната мрежа се стопанисва от Изпълнителна агенция “Пътища” чрез Областно пътно управление Бургас.
“Като цяло Бургас не прави изключение и пътната инфпраструктура е в лошо състояние. За съжаление, съществуват участъци, по които движението е опасно за живота и здравето на хората”- смята Фатме Илияз.
Участъкът Камчия – Съединение – Люляково – Череша – Вресово с обща обща дължина 27 км., е включен за основен ремонт в оперативната програма “ Регионално развитие 2007-2013 ”. По предварителни разчети за извършване на строителните работи ще са необходими 2 600 000 лева. За осигуряване на нормална проходимост, като временно решение са предвидени за изпълнение строително монтажни работи на стойност 250 000 лева- казва министър Гагаузов. Пътят свързва двата областни центрове Бургас и Шумен. В момента нормалната проходимост по този участък е нарушена.
По републикански път III-208 от границата на област Шумен – Провадия – Дългопол – Комунари – Дъскотна – Айтос на територията на област Бургас с дължина 49 км, в участъка Билка – Дъскотна има строителни работи, които са стартирали през юни 2005 год. Крайният срок за изпълнение е до месец юни 2007 година. Общата стойност за обекта е 3 997 000 лева. До сега са изпълнени строително монтажни работи на стойност 1 818 000 лева. Ремонтните дейности продължават и обекта ще бъде завършен в срок- обещават от МРРБ. За осигуряване на безопасността на преминаващите, движението на МПС с общо тегло над 10 т. по път ІІІ-208 в участъка от с.Билка до с. Дъскотна е спряно. Причината е повреден водосток при км 56+247 и активирано старо свлачище при км 56+300 .За възстановяването на пътя са необходими 510 000 лева, които са поискани от правителствената комисия за защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи. Настилката на стоманен мост при км 67+909 е повредена. От МРРБ предвиждат ремонт на стойност 70 000 лева. За цялостното решаване на проблема е необходимо изграждането на нов мост на р. Казан дере с пътен вариант. Министър Гагаузов уверява, че МРРБ разполагат с разработен технически проект чиято предварителна стойност се очаква да е в рамките на 2 000 000 лева.
“Ще следя много внимателно за изпълнението на поетите от министерството ангажименти към инфраструктурата в областта. Надявам се сроковете за приключването на ремонтите да бъдат изпълнени, както и усвояването на предвидените за това средства”, коментира Фатме Илияз.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |