В новините
 
17.07.2006 11:29   Новината е видяна 4091 пъти
Илия Луков започва национално турне “Отечество любезно”от Созопол
Популярният народен певец Илия Луков започва национално турне “Отечество любезно” с грандиозен фолклорен спектакъл на открито на градския площад до амфитеатъра в Созопол.
Фолклорният спектакъл в Созопол е на 21 юли от 20 часа и е безплатен за всички зрители. Заедно с Илия Луков, в спектакъла участват ансамбъл и оркестър “Пирина” и млади изпълнители от фолклорната школа в Котел.
За подгряване, представлението ще започне с уроци по народни танци за най-малките зрители от 19,30 часа, а на финала всички жители и гости на града могат да се включат заедно с професионалните танцьори в голямо хоро на площада.
Желанието ни е да превърнем тези спектакли в голям общоградски празник и по стара българска традиция всички хора, и млади и стари, да се хванат на хоро на площада, уточни певецът Илия Луков, който е един от най-големите радетели за автентичен фолклор. Всички спектакли от турнето са безплатни за зрителите, благодарение на съдействието на местни общини и спонсори.
След Созопол, такива спектакли на централните градски площади ще бъдат изнесени на 22 юли в Обзор, в Поморие на 23 юли, в Слънчев бряг на 24 юли.
Спектакълът на Илия Луков в Бургас е на 25 юли, след което турнето ще продължи на юг от Бургас, както и на други места в страната и в чужбина.
Това национално турне е своеобразно продължение на “Най дългото хоро” в света и на надиграването с “Кръшна ръченица”, които бяха организирани и проведени от Илия Луков, продуцентска къща “Пирина” и приятели. Тези инициативи са част от проекта “Българите обединени за духовното израстване на човечеството”.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |