В новините
 
18.07.2006 10:23   Новината е видяна 4343 пъти
ЕС ще започне контрол върху цените на самолетните билети
Практиката на някои въздушни линии, които предлагат атрактивни цени, след което обаче добавят допълнителни такси, се очаква да бъде засегната в предложенията на Европейската комисия.

През изминалото десетилетие силната конкуренция между low-cost превозвачите драстично намали цената на полетите. Но много пътници все още плащат повече, отколкото им е изгодно.

Въздушните линии често предлагат много ниски цени на билетите, само за да прибавят след това летищни и други такси, както и допълнителните такси за гориво. Комисията твърди, че тази тактика е подвеждаща. Според Брюксел не е правилно, че такива допълнителни разходи обикновено се обявяват в последния етап, когато клиентите може вече да са решили да купят билета. Това не позволява на клиентите да сравнят истинските разходи за пътуването между различните авиокомпании и да изберят най-изгодната цена.

Новите предложения, които ще бъдат обявени във вторник, се очаква да забранят подобни практики и да накарат превозвачите да публикуват цялата стойност на билета, включвайки всички такси и разноски.

Също така ще се забрани на въздушните линии да предлагат на клиентите от различни европейски страни различни цени за пътуване по един и същ маршрут. В миналото това често е било практикувано и Комисията обяви, че е предизвикало многобройни оплаквания.

От ЕК казаха също, че клиенти, които са се опитвали да закупуват по-евтини билети чрез чуждестранен уебсайт, често са били възпрепятствани да го направят.econ.bg






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |