В новините
 
18.07.2006 12:59   Новината е видяна 4779 пъти
Кралят на Тайланд кани Ректора на БСУ проф. д-р Петко Чобанов в Банкок
Ректорът на Бургаския свободен университет проф. д-р Петко Чобанов ще участва в Световна среща на ректорите на най-престижните университети в света. Той ще се придружава от Зам.-ректора по учебната дейност проф. д-р Васил Янков,съобщиха от висшето учебно заведение.

Форумът се организира за президенти на университети, ректори, лидери на международни академични организации, представители на Юнеско, Световната банка и др. Срещата е по повод 60-годишния юбилей от възкачването на трона на негово величество Краля на Тайланд и ще се проведе в Националния конгресен център “Кралица Сирикит” в Банкок. Целта на организаторите е да подпомогнат по-тясното сътрудничество между институциите за висше образование в целия свят и да предоставят възможности на ректорите от държавните и частни университети да обсъдят глобалните проблеми, перспективи и академични връзки.

В официалното откриване на церемонията ще участват Премиер - министърът на Тайланд, Министърът на образованието, Генералният секретар на Комисията за висше образование на Тайланд. Поздравление към участниците ще поднесе бившият губернатор на Хон Конг, член на Комисията по международни отношения и президент на Оксфордския университет лорд Кристофър Патен.

Протоколната програма на Световната среща предвижда официален прием на Краля на Тайланд в чест на форума и обяд с Премиер – министъра.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |