В новините
 
18.07.2006 14:27   Новината е видяна 3344 пъти
1.40-1.60 лв. за килограм хляб
В края на годината се очаква цената за килограм хляб да достигне 1.40-1.60 лева. Това прогнозира на пресконференция Стоян Златев – представител на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България, предаде econ.bg

Увеличението се налага заради поскъпването на електроенергията.

Освен това от 1 януари 2007 г. в обектите, предназначени за производство на хляб, трябва да бъде въведена европейската система за анализ на храната HAССP, обясни Златев.

Използва се само българско брашно, а единствено се внасят подобрители, каза още Златев. Той подчерта, че преди години за производството на хляб не са се използвали подобрители, заради високото качество на пшеницата. Системата HAССP налага във всеки обект да има минимум шест входа и изхода, отделни помещения за съхранение на готовата продукция, за препарати, които се използват и други.

Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България ще изпълнява функциите на консултативен център за обучение на хлебопроизводителите по системата. До момента са подадени 300 молби от предприятия в България. Одобрени обаче са едва 158 молби, от които 15 варненски. Останалите фирми, които не преминат през центъра трябва да заплатят за консултации от 3 500 до 4 000 лева. Обектите в които не е въведена тази система ще бъдат затваряни. Засега около 60% от хлебопроизводителите са започнали работа по въвеждането на системата, съобщи Златев.

Очакваме лоша година за производството на хляб, каза още Златев.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |