В новините
 
20.07.2006 14:16   Новината е видяна 4002 пъти
Нощни проверки по всички крайбрежни капани в Бургас
288 проверки на търговски обекти по Южното черноморие извършиха инспектори от ТД на НАП – Бургас през последните 30 дни. Съставени са 153 акта за установени нарушения. Проверени са 32 склада за търговия на едро, 76 заведения за обществено хранене, питейни и развлекателни заведения, над 30 хотела и частни квартири, 15 нощни заведения, повече от 100 магазина и хипермаркета, бензиностанции, обекти за търговия с благородни метали, както и валутно-обменни бюра, съобщиха от пресцентъра на НАП-БУргас.

Голяма част от контрола е осъществен през вечерно време. Проверени са всички заведения по Бургаската крайбрежна алея. Най-голям – 113, е броят на съставените актове за неиздаване на касови бележки, липса на касови апарати, както и за нередовна отчетност и документи във връзка с извършваната дейност. Констатирани са и нарушения на Закона за акцизите, установени са невярно декларирани данни, както и неподадени декларации за патентна дейност. При проверките са конфискувани и 1300 броя кутии, предимно български марки цигари, на обща стойност 3640 лева.

В хода на проверките инспекторите от НАП изискват и трудовите договори, сключени с работодателя, ведомостите за заплати, справките за изплатените месечни възнаграждения, както и подадените декларации в НАП за осигурените от тях лица.

Освен контрол по спазване на данъчното и осигурителното законодателство са извършени и 10 пълни инвентаризации в търговски обекти. Общо 12 фирми, 6 от които експлоатиращи големи търговскки обекти са предадени за извършване на ревизия. Инспекторите са осъществили и постоянен физически контрол на търговски обекти на 6 фирми.

Сред по-любопитните случаи са били действащи обекти на открито за бързо хранене в крайморски общини без наличие на каквато и да е документация и разрешителни от местната власт, както и опити на собственици да работят със значително по-висок брой маси от предварително декларирания. Засилените проверки продължават. Част от тях се извършват съвместно с представители на МВР, Инспекцията по труда, РДНСК, РИОКОС и областна управа.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |