В новините
 
25.07.2006 09:15   Новината е видяна 3604 пъти
26 юли- професионален празник на служителите на Главна дирекция “Жандармерия”
26 юли е обявен за професионален празник на служителите на жандармерията с решение на Министерски съвет 2002 година.
Най-новата история на българската жандармерия датира от 1997 г., когато с приемането на закона за МВР НСЖ започва пътя си като оперативно-издирвателна служба на министерството за охрана на особено важни и стратегически обекти, борба с терористични групи, охрана на обществения ред и борба с престъпността.
Изграждането и развитието на жандармерията е свързано с определянето на най-ефективната й роля и място в системата на МВР. С Концепцията за преструктуриране и развитие до 2004 г. определи основните насоки за развитие на службата, като български вариант на съвременна специализирана служба на МВР, адаптирана към новите реалности. Пълната професионализация на службата, която стана факт през 2004 г. доведе до значително нарастване на участието на сили и средства от жандармерията в опазване на обществения ред и сигурността в страната.
Новият Правилник за приложение на Закона за МВР определя Главна дирекция “Жандармерия” като специализирано мобилно структурно звено към Генерална дирекция “Полиция” за охрана на стратегически и особено важни обекти, дипломатически представителства, охрана на масови мероприятия, овладяване на масови безредици, противодействие на терористични и диверсионни групи и опазване на обществения ред.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |