В новините
 
25.07.2006 09:37   Новината е видяна 4305 пъти
С компенсации от военни поръчки ще се финансират проекти на фирми
Започва набирането на проекти, които ще се реализират с компенсации по наредбата за специални обществени поръчки, съобщи зам.-областният управител Илчо Дуганов. Областна администрация е изпратила уведомителни писма до кметовете на общините от Бургаска област за съдействие за набирането на проекти.
Съгласно Наредба за условията и реда за възлагане на специални обществени поръчки за всяка специална обществена поръчка, която е на стойност над 10 млн. лева и се изпълнявана от чуждестранни юридически лица, се изисква предоставяне на компенсация /офсет/ от изпълнителя. Размерът на компенсацията е минимум 80% от стойността на договора за доставка на военната продукция.
Набраните компенсации може да се инвестират за реализация на проекти от различни сфери на икономиката – за придобиване на материални и нематериални активи, технологии, развитие на услуги, повишаване конкурентоспособността на българските стоки и услуги, създаване на работни места и други.
Министерството на икономиката и енергетиката е определило приоритетните сектори, в които ще се извършват инвестиции. Това са: производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия, газообразни горива и вода; строителство; транспорт, складиране и съобщения; преработваща промишленост; търговия; операции с недвижими имоти и безнесуслуги; финансово посредничество; селско, ловно и горско стопанство; рибно стопанство; здравеопазване и социални дейности; образование; други дейности обслужващи обществото.
Крайният срок за подаване на проектите в Областна администрация – Бургас е 1 септември т.г.
Фирмите - потенциални ползватели на компенсациите, трябва да са регистрирани по Търговския закон, да нямат парични задължения към държавата и общината, да не са допускали нарушения на договори за обществени поръчки. Кандидатите не трябва да имат съдебни дела, застрашаващи финансовото им състояние. Фирмите трябва да предложат и процент на собствено участие за реализацията на проекта, с който кандидатстват.
От кандидатите се изисква да изготвят инвестиционно предложение по утвърден от Министерството на икономиката и енергетиката образец.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |