В новините
 
25.07.2006 14:23   Новината е видяна 3636 пъти
Бургаският народен представител от НДСВ Соломон Паси е първият българин, избран за председател на Комитет в ОССЕ
Председателят на Комисията по външна политика и бургаски народен представител от НДСВ Соломон Паси е избран за председател на Комитета за прозрачност и отчетност на Парламентарната асамблея / ПА / на ОССЕ.
“Вярвам, че Вашият опит в качеството Ви на бивш председателстващ на ОССЕ ще бъде от голяма полза за работата на Комитета”, се казва в писмо на председателя на ПА на ОССЕ Йоран Ленмаркер до Соломон Паси.
Комитетът за прозрачност и отчетност е създаден през 2000 г. за засилване на взаимоотношенията и по-добрата координацията в работата на ОССЕ и Парламентарната асамблея. Този орган, в който по право членове са Президентът и ковчежникът на ПА на ОССЕ, има решаваща роля за стратегическото развитие на Асамблеята и нейното взаимодействие с ОССЕ. В резултат от неговата работа ПА на ОССЕ беше призната като институция на организацията на политическо ниво, тя има вече възможност и да дава становище по проектобюджета на ОССЕ.
Основни приоритети в работата на Комитета в момента са засилване на процеса на прозрачност при вземане на решения, както и на отчетността в организацията.
Соломон Паси е първият българин, заемащ подобна отговорна функция в този международен парламент. Избирането му е признание за успехите на България в тази област.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |