В новините
 
27.07.2006 09:19   Новината е видяна 3775 пъти
Изграждат модерен шопинг център в Бургас
Инвеститорът в търговски център в град Бургас – ГИР-2 и консултантската компания COLLIERS International, проведоха конкурс по избор на архитектурна компания, чиято задача е създаването на концепцията на проекта и дизайна му. COLLIERS е ексклузивен консултант в процеса на разработване на концепцията и отдаването на площите под наем.
За изготвяне на проект бе избрана авторитетната американска компания Laguarda.Low Architects LLC, за участие в конкурса бяха поканени пет международно утвърдени архитектурни бюра.
Laguarda.Low Architects LLC е специализирана в проектирането на различни по мащаб и концепция търговски и развлекателни центрове, офисни и жилищни комплекси.
Световнопризнатият експерт във вътрешния дизайн Лий Спикман (Leigh Speakman) ще консултира архитекти и специалисти по интериора на шопинг центъра и ще предложи проект за търговски микс.
Целта на инвеститора ГИР-2 е с ангажирането на професионален и сериозен екип в работата по проекта в Бургас да бъде създаден модерен шопинг център на световно ниво. Мащабният проект ще благоприятства за разкриването на нови работни места и развиване положителния имидж на града.
По план търговският център ще бъде открит в края на 2008 год. За строителството на центъра ще бъдат инвестирани минимум 30 млн. евро. Разгърнатата застроена площ ще бъде около 65 000 кв.м., включваща подземни нива, търговски и развлекателни площи, офиси и хотел. Търговския център ще се намира на площад “Тройката” в самия център на град Бургас.
Комплексът ще бъде изграден според последните световни тенденции в изграждането на подобен тип мултифункционални сгради. Търговската част ще представлява стандартен шопинг мол, разположен приблизително върху 30 000 кв.м., с обекти като хипермаркет и кино комплекс, магазини с модни стоки и аксесоари, спортни стоки, стоки за дома и електроника, богата зона за развлечение, заведения за хранене, подземни паркинги и др. Като допълнителни елементи към търговския център ще бъдат изградени офисна и хотелска част, разположени над структурата на на “шопинг мол”-а.
В резултат от предварителната кампания по представянето на проекта, сред водещи търговски марки и вериги, проведена от COLLIERS International, вече има фирми, които са изявили желание да наемат площи в търговския център. Ранният интерес за наемане на площи се дължи на профисоналната и усилена работа на екипа както и на едно от основните предимства на търговския център, а именно, че се намира в центъра на град Бургас, което го прави и уникален.
Следващата стъпка в процеса е избора на проекто мениджърска компания, която ще осъществи избора на главен изпълнител и ще контролира качеството на строителството и сроковете на изпълнение.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |