В новините
 
27.07.2006 09:24   Новината е видяна 3407 пъти
Ротарианци от шест държави се събраха в Несебър
Ротарианци от шест държави се събраха в Несебър по покана на местния клуб. Това е първата по рода си среща в морския град на представители на ротарианското движение в толкова широк кръг. Младежи изпратени от Ротари клубове от Франция, Австрия, Холандия, Естония и Турция са на едноседмично посещение в морския град. На специална церемония президентът на Ротари клуба Димитър Петров подари на гостите филм за Несебър, диск с българска народна музика и флага на несебърския клуб. В тържествената церемония се включи и семейство ротарианци от Канада, които са на почивка у нас.
Младежите са за първи път в България. Те са тук по покана на Ротари клуб-Несебър по програма за младежки обмен. Престоят им тук се поема от клуба. Тази програма се осъществява за първи път в България по идея на основателя на Ротари клуб- Несебър Христо Христов. Целта е гостите да се запознаят с културно-историческото наследство на Несебър и нашето Черноморие, да опознаят българския начин на живот и намерят нови приятели и да станат посланици на Несебър и България по света.
Несебърските ротарианци са организирали на гостите си екскурзия до р. Ропотамо и разходка по реката до устието й, джип-сафари до нос Емине и други забавления. Седмица преди да пристигнат в Несебър, младежите са гостували на Ротари клуб –Самоков, който също се е включил в програмата за младежки обмен.
Ротари клубът в Несебър е основан преди седем години от Христо Христов, който е от първите предприемачи в страната в сферата на строителството. В клуба членуват представители на 35 професии.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |