В новините
 
27.07.2006 09:38   Новината е видяна 3255 пъти
Избираме президент на 22 октомври
Народното събрание реши изборите за президент и вицепрезидент да бъдат на 22 октомври. В подкрепа на проекторешението гласуваха 130 народни представители, 32 бяха "против", а 20 се въздържаха.

Предложението беше на Коалиция за България. Председателят на ПГ на Коалиция за България Михаил Миков аргументира решението за тази дата с това, че 22 октомври е първата възможна дата за провеждане на избори, а от началото на политическата година партиите така или иначе се готвят за тях и ще имат достатъчно време за кампания. Според Миков вотът не попада в активния земеделски сезон, което ще повиши избирателната активност.

Председателят на ПГ на КБ заяви, че още следващата седмица трябва да се избере Централна избирателна комисия /ЦИК/ за президентските избори.

Елеонора Николова от СДС защити датата 12 ноември за провеждане на президентския вот, предложена от ОДС. Според нея по традиция в България президентските избори се провеждат през ноември, а не през октомври.

По време на гласуването в пленарната зала само 17 депутати от НДСВ подкрепиха проекторешението на КБ, 18 се въздържаха.econ.bg




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |