В новините
 
28.07.2006 10:21   Новината е видяна 3616 пъти
Проблемите на пристанищата обсъждаха в Бургас
По инициатива на Министъра на транспорта на Република България и ръководството на „Пристанище Бургас” ЕАД в порта се проведе среща-разговор по проблемите на развитието на пристанищата, морския бизнес и законодателството на страната в бранша, съобщиха от там.

Бяха обсъдени основните моменти на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България, развитието на пристанищата като цяло както и проблемите, които срещат пристанищните оператори. Акцент бе поставен и върху належащата необходимост от строеж на нов контейнерен терминал.

В срещата участваха служители на министерството на транспорта, държавни и общински институции, десетки ръководители на фирми от морския и пристанищния бизнес.

Междувременно Пристанище Бургас изживява най-активния си период през последните години. До сутринта на 28.07.06 г. товарооборотът за месеца бе 720 000 тона и се очаква да достигне 800 000 тона. Кейовия фронт на новия Терминал 2А е изцяло зает и не достига за обработваните кораби.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |