В новините
 
28.07.2006 15:19   Новината е видяна 3800 пъти
Евродепутат: “България има нужда от стратегия за опазване на Черноморското крайбрежие”
Областният управител Любомир Пантелеев се срещна с Катрин Ги-Кен, депутат в Европейския парламент. Тя е избрана от Френската република, член на групата на Партията на европейските социалисти, съпредседател на Съвместния парламентарен комитет България - Европейски съюз, член на Конференцията на председателите на делегации на Европейския парламент, член на Комисията по бюджета, заместващ член в Комисията по икономически и валутни въпроси .

Целта на посещението й в страната е подготовка на последното заседание на съвместния парламентарен комитет България - ЕС.
“Въпреки, че в България съм идвала нееднократно, за първи път имам възможност да се запозная с Черноморското крайбрежие”, каза Ги- Кен. “Бях чела за възхода на вашата област, но това което видях е впечатляващо”, допълни тя. Още в началото на срещата областният управител запозна евродепутатката със социално- икономическото състояние на Бургаска област.

Катрин Ги – Кен имаше конкретни въпроси, свързани с червените зони в доклада на Еврокомисията – борбата с престъпността на местно ниво, правосъдната система, създаването на административен съд в Бургас и проблемите на земеделието в региона.

“За първи път от години насам има по- голяма координация между органите на местна власт, съд, прокуратура и полиция”, каза областният управител. “Ние сме много амбицирани да променим българските реалности, както и представата за нашата престъпност навън”, допълни Пантелеев.
Г- жа Ги – Кен се заинтересова и от ветеринарния контрол по българската граница, вноса на селскостопански продукти в контекста на това, че от 1 януари 2007 г. България ще стане външна граница на ЕС. Зам. областният управител Ружди Хасан разясни предприетите мерки в тази насока.

“Това, което видях ме кара да мисля, че вие е необходима стратегия за опазване и съхраняване на Черноморското крайбрежие”, заяви още евродепутатката. Зам. областният управител Георги Николчев обясни, че наистина застрояването в района е голямо, но проблема ще се реши кардинално след приемането на Закона за черноморското крайбрежие.

“От няколко месеца насам, след доклада на ЕК забелязвам, че България се събужда и всичко това, което се прави е доказателство за българската воля за прием в ЕС”, отбеляза Ги- Кен.
Според нея България принадлежи към Европа и в исторически, и в географски план и Европа не може без нея.
Г-жа Ги- Кен се надява най- накрая Европейската комисия да каже категорично, че България влиза в ЕС от 1 януари.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |