В новините
 
31.07.2006 14:18   Новината е видяна 5157 пъти
Най-доброто отново в община Несебър
И тази година културния календар на община Несебър е съобразен с високите критерии, които налага уникалността на Несебър като град – обект на Световното културно наследство.
В юбилейната 2006 г. за града-музей, многообразният афиша от културни прояви на регионално, национално и международно ниво има за цел да популяризира богатството на родното ни изкуство, идентичност и дух.

След юлската декада наситена със забавления за най-малките, театри, концерти и демонтстрации на айкидо, програмата за месец август ще започне с постановката „Вражалец” в изпълнение на общински театър Несебър.
На следващия ден сцената на античния театър ще разкрие тайните на бързите келтски стъпки. Спектакълът „Белият кон” с участието на Коцето Калки, Жени Александрова и “Келтски ритми” ще зашемети публиката с изпълнения на традиционния ирландски танц в съчетание със съвременни балетни техники.

В шоуто са заимствани елементи от спектаклите на Майкъл Флейтли – “Lord of the Dace”,”Feet of Flames” и “Riverdance”.

Бившият соло-вокал на "Диана Експрес" Илия Ангелов и основателят на емблематичната група Митко Щерев пък ще гостуват на 3 август.
На следващия ден на сцената на античния театър ще звучат изпълнения на Петя Буюклиева и Deep Zone Project. Любимците на няколко поколения Васил Найденов, Богдана Карадочева, Стефан Димитров, Стефан Диомов и приятели също ще гостуват на уникалния град.
Българският фолклор е винаги търсено преживяване в културния афиш на община Несебър. Това лято публиката ще се наслади на несебърския талант – народния певец Данислав Кехайов, който ще се представи съвместно с ръководения от него ансамбъл „Слънчев бряг”. Виртуозът на тракийската песен и танцьорите ще зарадват публиката на 5 август с пищен спектакъл в античния театър.
Нешка Робева със своите възпитаници ще представи най-новия си спектакъл „Арамии”, а с невероятната си зрелищност и драматично въздействие ансамбъл “БЪЛГАРЕ” пък ще покажат историческия танцов спектакъл „България през вековете”.
Иконографска среща на изявени български творци, изкуствоведи и богослови ще се състои в Дните на иконописта, които ще се открият на 22 август. Чрез проявата в най-голяма степен ще проличи мястото на града в църковната и културна история на цялото Черноморие, категорично е ръководството на общината.
Четвъртия поред ретро парад, който и тази година ще покаже уникални старинни и класически превозни средства е предвиден за 26 август.
Един от най-обичаните певци и приятел на Несебър Веселин Маринов ще гостува и тази година в старинния град, а екзотичното присъствие на Мариана Попова ще загрее атмосферата ден преди празника на Несебър. Грандиозен концерт на фолклорен ансамбъл „Пирин” е част от празничния 15 август.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |