В новините
 
31.07.2006 15:37   Новината е видяна 4392 пъти
Хората с пълна загуба на зрение с намалено работно време
Работещите с пълна загуба на зрение ще имат правото да ползват 7-часов работен ден. Това предвиждат предлаганите от правителството предложения за изменения и допълнения в Наредбата за определяне на видовете работи, за които се установява намалено работно време. Те бяха разгледани от Националния съвет за тристранно сътрудничество. Социалните партньори обсъдиха и приеха с пълен консенсус още подготвяните промени в наредбите за определяне на видовете работи, за които се установява допълнителен платен годишен отпуск; за задължителното застраховане на работниците и служителите за риска “трудова злополука”, както и измененията и допълненията в нормативните актове, свързани със заплащане на допълнително възнаграждение за работа при вредни или други специфични условия.

Промените в подзаконовата нормативна база ще осигурят на работещите в среда на йонизиращи лъчения допълнителен платен годишен отпуск, независимо от продължителността на въздействието на средата.

Измененията и допълненията в Наредбата за задължително застраховане на работниците и служителите за риска “трудова злополука” предвиждат коефициентът за трудов травматизъм да се определя ежегодно от министъра на труда и социалната политика по икономически дейности по данни на Националния осигурителен институт от информационната система за трудови злополуки и ще се обнародва в “Държавен вестник”.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |