В новините
 
02.08.2006 06:41   Новината е видяна 5673 пъти
Рекордна глоба от 300 000 лв. за плажа в Слънчев бряг
Министерството на регионалното развитие е поискало 300 000 лева глоба от концесионера на северния плаж в Слънчев бряг фирма "Сънинвест" заради нарушение на концесионния договор. Това съобщи зам. областният управител на Бургас Георги Николчев. Глобата е наложена въз основа на съвместна проверка на чиновници от министерството и експерти от областната управа, извършена миналата седмица.
Инспекторите са установили наличието на над 15 незаконни обекта по плажа, които не са залегнали в концесионния договор. Според Николчев освен рекордната сума спрямо фирмата може да бъдат предприети и други наказателни действия. Той обаче не посочи какви точно.
Шефът на "Сънинвест" Владимир Кисьов най-неочаквано си призна нарушението. "Действително сме поставили известен брой заведения в нарушение на договора и ще си търпим последствията за това", каза той. Кисьов все пак посочи, че част от заведенията, за които го обвиняват, не попадали в ивицата на плажа и не можели да се смятат за нарушители на концесионния договор.
Бизнесменът дори похвали министерството. "За първи път държавата е подписала такъв добър за нея концесионен договор, който точно описва правата и задълженията на двете страни", заяви той. Според него обаче засега не се касаело за глоба. От министерството само му изпратили покана за доброволно изпълнение. "Искам добре да се запозная какво предвижда законът в такива случаи. В момента сме във фаза на уточняване с министерството, защото имаме определени разминавания с тях по някои от заключенията им и тогава ще решим какво да правим", каза Кисьов.
Общо 59 плажа по Южното Черноморие бяха инспектирани в изминалите дни. Почти навсякъде е била забелязана липсата на достатъчно спасители. В разгара на сезона все още се търсят 190 души, които да попълнят незаетите места. На 10 плажа липсвал медицински персонал, а линейки имало само на 4 от концесионираните ивици.
Добра оценка пък са получили плажовете в Созопол, Китен, ММЦ-Приморско, Свети Влас, Равда, Царево.

КОНТРОЛ
Тази седмица областната управа започна съвместна проверка с прокуратурата и на фирмите, предлагащи джетове и скутери. Това стана след поредицата инциденти, в които бяха ранени няколко чужденци. Последният беше миналия месец край Златни пясъци. Тогава двама братя от Ирландия се сблъскаха с джетове и единият загина.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |