В новините
 
01.08.2006 14:12   Новината е видяна 4822 пъти
843 поморийци се включиха в анкетата на сдружение ГЕРБ
Над 80 % от анкетираните не са доволни от управлението на общината, сдружението праща резултатите на Кмета и местния парламент.


843 жители на община Поморие се включиха в инициираната от сдружение ГЕРБ анкета и дадоха оценка за работата на кмета и общинската администрация.
В допитването взеха участие както жители на общинския център, така и на околните села и Каблешково.

83,79 % от анкетираните са изразили неудовлетвореността си от управлението на общинската собственост в Поморие, а 75,69 % смятат, че няма прозрачност при управлението й.

Над 80 % от анкетираните са посочили, че не им харесва как изглежда централната улица на града през лятото. Част от участниците са посочили, че е заета с прекалено голям брой сергии, че е замърсена и че часът на последното сметоизвозване в центъра е прекалено ранен.

Близо 76 % не одобряват факта, че зелените площи в общинския град са заети от заведения и увеселителни атракциони.

78,82 % от анкетираните са отговорили отрицателно на въпроса събира ли в достатъчно степен Общината средствата от наеми и реинвестира ли ги в благоустройството на града.

Над 80 % от анкетираните смятат, че Поморие е по – зле благоустроен в сравнение с Несебър и Созопол. Част от хората са изразили недоволство от състоянието на крайбрежния булевард на Поморие, от липсата на пешеходна зона в кв. “Св. Георги”, от липсата на читалище в града и от продължаващите строителни работи през активния туристически сезон.

“Интересен е фактът, че 10 % от анкетираните са посочили името си в иначе обявената за анонимна анкета. Това означава, че хората са готови все по- открито да заявят позициите си, което е изключително обнадеждаващо”, коментира общинският координатор на ГЕРБ Поморие и инициатор на анкетата Иван Алексиев.

Резултатите от допитването ще бъдат адресирани по официален ред до кмета на община Поморие и местния парламент.


“ГЕРБ като гражданска структура все по- активно ще алармира представителите на властта в региона за проблемите в общините. Когато администрациите показват желание за решаването на проблемите, разбира се, ще търсим и диалог с тях. Надяваме се местната власт да обърне внимание на поставените сигнали и да си извлече поука от резултатите на анкетата”, коментира областният координатор на ГЕРБ Димитър Николов.

ГЕРБ ще даде възможност на всеки, който иска да разгледа анкетните карти да се запознае с тях.
Те ще са на разположение както на местната власт, така и на жителите на общината.







Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |