В новините
 
03.08.2006 09:49   Новината е видяна 3153 пъти
Забраниха паленето на стърнища в община Приморско
Забрана да бъдат палени стърнищата от страна на собствениците и ползватели на земеделските площи на територията на Община Приморско издаде кметът на общината инж. Димитър Димитров.
Със заповедта се задължават и всички кметове на населени места да предприемат необходимите действия за недопускане възникването на пожари, вследствие изгарянето на стърнища, слогове, крайпътни ивици и сухи треви в земеделските терени на съответните населени места.
При възникване на пожар собствениците и ползватели на поземлени имоти незабавно да уведомят Кмета на община Приморско, органите на Държавна агенция “Гражданска защита” и Районната служба “Пожарна и аварийна безопастност”.
При констатирани нарушения на чл. 40 и чл.41 от Закона за опазване на околната среда, виновните лица ще бъдат санкционирани и ще носят административно – правна отговорност по ЗАНН, се казва още в заповедта на кмета на Община Приморско инж. Димитров.

Голяма част от горските пожари през миналите години на територията на страната възникнаха поради неспазване на елементарни противопожарни правила и безразборното палене на стърнища, ливади и земеделски земи.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |