В новините
 
03.08.2006 14:52   Новината е видяна 3034 пъти
Забраниха синтетичния спирт при производството на спиртни напитки

Забранява се влагането на синтетичен спирт при производството на спиртни напитки, предвижда утвърдената от правителството Наредба за определяне на видовете спиртни напитки, видовете суровини и технологични операции, правилата за производство на спиртни напитки, разрешените добавки и условията за използването им. Приемането й е свързано с измененията и допълненията на Закона за виното и спиртните напитки. С влизането в сила на наредбата нормативната уредба в този сектор изцяло се хармонизира с Регламент 1576/89 на Съвета на Европа.



С новата наредба се дават определения на суровините и спиртните напитки и се премахва географското указание “Република България” в определенията за ракии и мастика. В подзаконовия нормативен акт е записано, че анасоновата спиртна напитка може да носи наименованието узо единствено, когато е произведена в Гърция или Кипър.


При производството на ром, уиски, бренди и ракии не се разрешава влагането на етилов алкохол от земеделски произход. Забранява се използването на натурално-идентични ароматични съединения за формирането на органолептична характеристика при производството на напитки, носещи означението “спиртни напитки” по смисъла на чл. 39, ал. 1 от Закона за виното и спиртните напитки. Означаването на тези напитки като “спиртни напитки” не може да включва думи или изрази като “с аромат на”, “с вкус на”, “род”, “вид”, “метод” или “стил“, е записано в наредбата.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |