В новините
 
04.08.2006 13:28   Новината е видяна 3604 пъти
РИОСВ засилва контролната дейност срещу паленето на стърнища
Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас извършва регулярни проверки за да се избегнат щетите от изгарянето на стърнищата и растителни остатъци през пожароопасния период.
Обходени са землищата на гр. Созопол и селата Росен, Веселие, Ново Паничарево, Маринка и Равна гора. От проверките не са установени палежи на стърнища, крайпътни ивици и слогове, както и следи от предишни изгаряния.
По повод постъпил сигнал за палене на стърнища през изминалата седмица в местността «Маркели», община Карнобат, екоинспекцията е дала предписание на кмета да бъдат предприети необходимите мерки, за недопускане на подобни случаи и за търсене на административно - наказателна отговорност от виновните лица.
За нарушения, съгласно съгласно Закона за опазване на околната среда /ЗООС/ се налагат глоби за кметове, длъжностни и физически лица от 100 до 6 000 лв., за юридически лица и еднолични търговци - от 1 000 до 20 000 лв. П
ри повторно нарушение се налага глоба в двоен размер.
Всички юридически, физически лица, собственици и ползватели на земеделски земи, според ЗООС, са длъжни да не предизвикват вредни изменения върху почвата в обработваните от тях поземлени имоти.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |