В новините
 
07.08.2006 08:41   Новината е видяна 3815 пъти
Плажът в Бургас с рампи за хора с увреждания
225 хиляди лева са предвидени в бюджета на община Бургас за тази година за подобряване на градската среда и обществените сгради с цел осигуряване достъп за хората с увреждания. Това съобщи кметът Йоан Костадинов при официалното откриване на съоръжения за достъп до плажната ивица на граждани и гости на Бургас с увреждания.
Рампите са поставени по инициатива на концесионера-фирмата “Онтайм” и Центърът за психологически изследвания-Бургас. Те се изграждат за първи път на бургаския плаж.
С решение на Общинския съвет 2006 г. е обявена за година на хората с увреждания, с този факт е съобразена и социалната политика на общината.
Закупен бе микробус с подемно стройство и сега ползващите програмата “Позвъни и се вози” разполагат с три микробуса.
В момента тече процедура за избор на доставчик на 6 микробуса с подемно устройство, който ще бъдат закупени от общината и пуснати в движение по основните направленя на транспортнат асхема на Бургас.
Предстои да бъдат адаптирани училища, тротоари и паркове, както и монтиране на светофарни уредби за хора с увередено зрение, заяви още кметът Костадинов.
На плажа са монтирани две специални рампи. Те са в районите на 11 и 15 пост и осигуряват достъп до ивицата и морето, както на хора с патерици и инвалидни колички, така и на незрящи.
Съоръженията са широки по 2 метра, с прекъснат парапет по средата. Направени са от специално изработени бетонни блокове. В началото на рампата има тактилност за ориентация на незрящи хора.
По време на официалната церемония по откриването на рампите представители на Центърът за психологически увреждания връчиха на кмета Йоан Костадинов сертификат за положителен принос в развитието на съвременното общество, подкрепа и изразена съпричастност към хората с различни възможности. Такъв сертификат получи и заместник кметът по здравеопазване д-р Атанас Бошев.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |