В новините
 
07.08.2006 13:19   Новината е видяна 4167 пъти
Изграждат индустриален бизнес парк край Айтос
Общинският съвет в Айтос даде съгласието си Община Айтос да участва в създаването на акционерно дружество „Индустриален и бизнес парк- Айтос”АД, съвместно с „Квинтесенц Кепитъл”АД и одобри устава, по който ще работи дружеството.
Бяха гласувани и имената на членовете, които ще представляват общинските интереси в АД-то – Ивелина Георгиева и Беркан Бейтула.
Двамата успели айтоски бизнесмени ще бъдат членове на Съвета на директорите на дружеството с мандат от три години, какъвто е мандатът на първия Съвет, според устава.
Общината ще участва в капитала на дружеството с 24500 лв, представляващи 49% и 245 броя акции, всяка от които с номинална стойност от 100 лв.
Кметът Евгени Врабчев ще представлява Общината и Общинския съвет на Учредителното събрание при вземане на решенията и приемане на устава. Според решението на съветниците, градоначалникът ще участва и в избора на Съвет на директорите.

Седалището на новото акционерно дружество първоначално ще е в София и по-късно - Айтос, а предметът на дейност – „изграждане и управление на индустриален бизнес парк в района на град Айтос, представителство и посредничество”. Капиталът му ще е в размер на 50 хил.лв, разделен в 500 неделими обикновени поименни акции, всяка от които е с номинална стойност от 100 лв. „Всяка акция дава на притежателя й правото на един глас в Общото събрание на дружеството, право на дивидент и на ликвидационен дял, съизмерими с номиналната стойност на акцията”, пише още в глава ІІІ на приетия устав.

Идеята е индустриалната зона да привлече български и чуждестранни инвеститори и да предложи условия за незабавно стартиране на малки и средни екологично чисти производства. Зоната ще се менажира от новорегистрирано акционерно дружество „Индустриална зона Айтос” АД, в което Община Айтос ще участва с 49 на сто от капитала. Дружеството ще се управлява от Общото събрание на акционерите и Съвет на директорите, Изпълнителният директор ще бъде избран с консенсус от двамата акционери.


Осъществяването на идеята ще спомогне за развитието на успешни публично частни партньорства, насочени към подобряване на бизнес средата на територията на община Айтос, е мнението на кмета Евгени Врабчев. Градоначалникът аргументира предложението си за инвестицията пред съветниците още с необходимостта от укрепване на връзките между частния бизнес и публичните институции с цел осъществяване на дейности в интерес на гражданите от община Айтос. Безспорен ще е ефектът за намаляване на безработицата и увеличаване на доходите на айтозлии, заети в производствата. Според специалистите, решението за индустриалния парк е най-значимото, приемано от местният парламент от началото на промените до сега. Част от съветниците го определиха като първи опит за създаването на устойчив европейски икономически и социален модел на територията на общината.

Според представителите на Квинтесенц Кепитал АД , към бъдещата индустриална зона вече проявяват интерес италиански, тайвански и немски фирми.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |