В новините
 
16.08.2006 15:22   Новината е видяна 3491 пъти
Глоба от 276 400 лева ще плаща ежемесечно Лукойл заради замърсяване на въздуха
Парична санкция в размер на 276 400 лева всеки месец ще плаща "Лукойл – Нефтохим Бургас" АД заради замърсяване на въздуха.
Санкцията е наложена от Регионалната инспекция по околна среда и води – Бургас за период от осем месеца.

Заповедта за налагане на текущата месечна санкция беше издадена от министъра на околната среда и водите на 15 март 2004 г. Тя беше обжалвана от дружеството пред Районния и Окръжния съд в Бургас.
Двете инстанции потвърдиха влизането й в сила, като решението на Бургаския окръжен съд от 21.07.2006 г. не подлежи на обжалване.

При проверка с емисионен контрол на отпадните газове през януари 2004 г. експерти от РИОСВ констатираха наднормено емитиране на серен диоксид и серен триоксид от комина на инсталация за сярна киселина и олеум.
Данните от протоколите от контролните измервания показват многократни превишения на серен диоксид и серен триоксид спрямо нормите за пределно допустими концентрации.
В инвестиционната си програма за привеждане в съответствие с условията на комплексното разрешително “Лукойл – Нефтохим Бургас” АД предвижда изграждане на нова инсталация за сярно кисело алкилиране към юли 2008 г., което ще доведе до значително редуциране на емисиите на серни съединения.

Парична санкция в размер на 126 300 лева заради замърсяване на почвата беше наложена на "Лукойл - Нефтохим Бургас" АД и в началото на тази година.
Глобата бе по предложение на Регионалната инспекция околната среда и водите в Бургас и подписана от министър Джевдет Чакъров.
В края на януари авариен пропуск на магистрален продуктопровод по трасето от основната площадка до нефтения терминал "Росенец" причини разлив край Горно Езерово.

При проверката на място експертите от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас констатираха замърсяване на земната повърхност и почва с гориво за дизелови двигатели на обща площ 350 кв. м в обработваема нива в землището на кв. Горно Езерово, община Бургас.
Тогава бяха взети средни почвени проби от три участъка на терена за установяване степента му на замърсеност.
Според резултатите от изпитванията неколкократно бе превишена нормата за пределно допустима концентрация на нефтопродукти в почвата.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |