В новините
 
22.08.2006 10:51   Новината е видяна 3802 пъти
Започва младежката природозащитна бригада в поддържан резерват “Атанасовско езеро”
На 23 август започва младежката природозащитна бригада “Виа Понтика” в поддържан резерват “Атанасовско езеро” край Бургас.
Доброволци от Българското дружество за защита на птиците, студенти и ученици от цялата страна ще вземат участие в природозащитните дейности в резервата. Бригадата се финансира от Министерството на околната среда и водите и от четири години се провежда съвместно с Регионалната инспекция в Бургас. Спомоществовател на мероприятието е и Студентският съвет към Бургаски университет “Проф. д-р Асен Златаров”.
Задачите, които са си поставили природозащитниците това лято са подновяване на маркировката, изработване и поставяне на нови информационни табели по двете екопътеки в резервата, ремонт на съществуващите изкуствени платформи за гнездене на птици.
Палатковият лагер на бригадирите е разположен в северната част на езерото. Младите хора ще се учат да разпознават птиците, ще следят есенната миграция и ще опознаят защитените територии в региона. Експерти – орнитолози ще изнесат богата лекционна програма, с която ще представят уникалното биоразнообразие на региона.
Историята на “бригадирското движение” в резервата започва още през 80-те години. Така са построени първите изкуствени острови и платформи за гнездене на птици и са укрепени дигите в езерото.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |