В новините
 
23.08.2006 11:17   Новината е видяна 3763 пъти
В Бургас събират боклука по централните улици в пиковите часове на деня
Отпадъците се трупат в открити камиони, миризми преследват минувачите


Фирма “Титан”, на която бургаската общинска администрация възложи сметосъбирането в града, навръх сезона извозва отпадъците от централните пешеходни улици – търговската “Александровска” и морския булевард “Богориди”, в пиковите часове на деня.
Според ръководството на СДС Бургас, това нарушава спокойствието на туристите и гражданите на Бургас и създава у тях изключителен дискомфорт.
Използваните за сметоизвозването автомобили са полуоткрити, разнасят невероятна миризма заради високите температури и са грозна гледка за стотиците разхождащи се по двете улици минувачи. При наличието на вятър пък, много често от пълните с боклуци коли хвърчат отпадъци и “сюрпризират” неприятно масите на туристите, седнали да похапнат на откритите централни заведения.
Автомобилите на “Титан” събират отпадъците около 10 ч. сутринта, когато хората се отправят към плажа и между 18 и 19 ч., когато тръгват на разходка по магазините или към морската градина.
Според СДС Бургас направеният график за сметосъбиране е изключително неудачен. Събирането и транспортирането на боклука би трябвало да става във време от денонощието, когато пешеходният поток не е толкова голям или да се осигурят по- големи кошчета и закрити автомобили.
Освен всичко друго, сметосъбиращите автомобили нарушават и закона за движение по пътищата, според който в пешеходните зони имат право да се движат само коли със специален режим. При преминаването на колите на “Титан” в пиковите часове се получават и опашки от пешеходци, които трябва да изчакват преминаването на возилата с отпадъци между тях.
Сините настояват общинската администрация най- после да се съобрази с недоволството на гражданите и гостите на града и предприеме необходимите мерки за промяна на неприятната ситуация.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |