В новините
 
23.08.2006 12:22   Новината е видяна 5014 пъти
Читателите избират роман на годината до 10 октомври
И тази година в конкурса „Български роман на годината” активно участват читателите, които по регламент са пети член на журито. В гласуването, което стартира на 15 юни, до този момент са взели участие 142 души. 6-те романа, които тази година провокират читателската аудитория са: „Амазонката на Варое” на Боян Биолчев, „Изгубените магарета” на Валери Стефанов, „Аутопсия на една любов” на Виктор Пасков, „Светове” на Владимир Зарев, „Дани” на Иван Голев и „Консорциум “Alternus” на Леа Коен.

Почитателите на съвремения български роман могат да гласуват в Интернет, с талони от в-к „Дневен труд” и с листовки от книжарниците „Хеликон” и “Пингвините” в цялата страна, както и от книжарниците „Български книжици”, „Колибри”, „Труд” и „Нисим” в София. Читателското гласуване продължава до 10 октомври, а предложенията се изпращат на адрес: Фондация „ВИК”, гр. София 1000, бул. „Витоша” 11, ет.1 или в интернет сайта www.vickfoundation.com.

По традиция имената на всички гласували ще бъдат включени в томбола. За гласувалите читатели и тази година организаторите на конкурса са предвидили читателски награди. Според регламента на конкурса, романът с най-много читателски гласове ще получи 1 000 лв.

През месец септември ще бъдат организирани срещи – дискусии с авторите на 6-те номинирани романа. Отново през септември, в рамките на тазгодишното издание на „Аполония”, ще се състои литературна среща с вторият носител на наградата „ВИК” – Емил Андреев. Всички, желаещи да преоткрият творчеството на писателя романист, ще могат да го направят на 6 септември от 20:00 часа в Художествената галерия в Созопол. За писателя, твореца и човека Емил Андреев ще говори доц. Иван Станков от Великотърновския университет.

В третото издание на „Български роман на годината” участваха 67 романа. Тази година те се оценяват от жури в състав: Петър Анастасов, Димитър Томов, Ирина Вагалинска и Георги Коритаров.
Името на третия носител на наградата „ВИК” ще стане известно на официална церемония в края на октомври. По регламен той ще получи парична награда от 10 000 лв. И предложение за превод на романа на английски език, осигурени от международната преводаческа компания „Вик транслейшънс И Ви Ес” (основен спонсор на конкурса).




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |