В новините
 
24.08.2006 07:00   Новината е видяна 3668 пъти
Глобалният екологичен фонд ще финансира екопроект в община Несебър
Глобалният екологичен фонд одобри финансиране на демонстрационен проект: „Изграждане на екологични мрежи и устойчиво развитие на общинско ниво – общини Несебър и Асеновград”. Предложение за финансиране на дейности за подготовка на проекта морската община внесе през м.май т.г., съвместно с неправителствена организация „Екофорум за природата”.
След реализацията на екотуристическа мрежа "Величествен Балкан, Лазурен бряг и хилядолетна история" в подножието на източна Стара планина, това е втората екологична придобивка за община Несебър.
Инициативата е част от Програмата за малки проекти към ГЕФ /глобалния екологичен фонд / и е свързана с ключови области от стратегическото развитие на община Несебър. Първият етап предвижда прилагане на интегриран подход за опазване на природните ресурси, биологичното и ландшафтно разнообразие, съчетано с устойчиво развитие на туризъм, както и устойчив бизнес на местните общности. Предстои разработване на големи инвестиционни проекти, свързани със залесителни мероприятия, известни подобрения на съществуваща инфраструктура, възстановяване на нарушени терени. Проектът ще допринесе за дългосрочно териториално планиране и подготовка на бъдещи инициативи в областта на екологичните мрежи – лесоустройствени проекти, планове за управление на речни басейни, защитени територии и други секторни планове и програми.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |