В новините
 
24.08.2006 12:37   Новината е видяна 3803 пъти
Ретро автомобили ще дефилират отново из Несебър
Представители на ретро клубове от цялата страна ще редят в утрешния ден /25.08.2006 г./ ретро автомобили на крайморската алея в Несебър. Клубовете за старинни и класически возила ще покажат 34 автомобили и 19 мотоциклети. Ретро - парад „Несебър’2006” ще се проведе за четвърта поредна година в морската община, под патронажа на кмета Николай Трифонов.
Официалното откриване ще се състои в петъчния ден от 14.00 ч. пред портите на старинния Несебър. Час по-рано на алеята зад хотел „Панорама” ще се проведе техническа конференция и технически преглед на автомобилите. Традиционният конкурс за елегантност ще стартира от 17.00 ч. на пл.”Месамбрия”, след което е награждаването на победителите.
До участие ще бъдат допуснати туристически автомобили и мотоциклети – серийно и ограничено производство, произведени до 31.12.1972 г.. Те трябва да бъдат в добро техническо състояние, с добър външен вид, оригинална каросерия и отговарящи на Закона за движение по пътищата.
В зависимост от годината на производство, возилата ще бъдат разпределени в следните класи:
- автомобили:
произведени до 1932 г.
произведени до 1946 г.
произведени до 1961 г.
произведени до 1971 г.
произведени до 1981 г.




- мотоциклети:
произведени до 1932 г.
произведени до 1946 г.
произведени до 1961 г.
произведени до 1971 г.
Автомобилите ще потеглят по ред на номерата по маршрут х-л „Панорама” – входа на старинния Несебър – Слънчев бряг – Св.Влас /център/ - пристанище Св.Влас – Несебър – център, пл.”Месамбрия”.
Класирането ще се извършва по категории и оригиналност /автентичност/, като наградени ще бъдат класиралите се на първите три места във всяка категория. Всички останали участници ще получат поощрителни награди.
Ретро-парад „Несебър’2006” по своя статут е парад с атракционен характер и се организира от община Несебър и Клуб за старинни и класически превозни средства, с любезното съдействие на „Диневи и ко” ООД.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |