В новините
 
26.08.2006 16:26   Новината е видяна 3556 пъти
Беронов: Първанов създаде ориенталско-клиентелски модел на управление
Десният кандидат за президент Неделчо Беронов заяви в Бургас, че в страната е създаден ориенталско-клиентелски модел на управление и присвояване и неговият създател е сегашният държавен глава Георги Първанов.
Беронов е в Бургас по повод създаването на местен инициативен комитет за издигането на неговата кандидатура за предстоящите избори.

Неделчо Беронов призова Георги Първанов да вземе отношение по последните скандали в страната - царските имоти, КАТ, софийска Топлофикация.

Според него мълчанието на президента е мълчалива подкрепа на управлението на страната, допуснало такива скандали.

Беронов допълни, че той и неговият кандидат за вицепрезидент Юлиана Николова имат желание за толерантна предизборна кампания, но как тя ще се развие, зависи от всички участници в нея.

"Хората в България съзнават истината за сегашното управление на държавата и искат промяна. Крайно време е да загърбим този източен модел на влияние и сътрудничество," категоричен бе още Беронов.

Беронов поиска и повече правомощия за президентската институция, с оглед на това, че държавният глава се избира от народа. По думите му президентът трябва да има законодателна инициатива и да предлага законопроекти, които смята, че са необходими на хората.

Десният кандидат за президент упрекна Георги Първанов, че преди пет години си е позволи популизъм, като се е нарекъл "социален президент" и е обещал увеличение на пенсиите и заплатите, без да има тези правомощия.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |