В новините
 
28.08.2006 10:35   Новината е видяна 4026 пъти
Возила от началото на миналия век смаяха летовници
34 автомобили и 19 мотоциклети от началото на миналия век смаяха хиляди летовници в Несебър. За четвърти пореден път морската община бе домакин на ретро парад на старинни возила.
Шествието от ефектни ретро автомобили стартира от портите на стария град, премина по алеите на Слънчев бряг и стигна до Свети Влас. Парада водеше атрактивният френски автомобил Берлие. В колоната имаше едни от първите модели на Форд, Ситроен, Корвет и някогашните съветски автомобилни гиганти Чайка, Волга и Москвич. Сред возилата , взели участие в традиционното дефиле, имаше такива, които са от ограничени серии и са останали 1-2 в цял свят. Най-многобройни бяха мерцедесите.
Големият хит сред мотоциклетите тази година бе мотор от Втората световна. Забравените вече Симпсон и ИЖ 49 бяха другите интересни возила , които се представиха на ретро парада. Изискванията към участниците бяха в ретро парада бяха колите да са произведени до 1972 г., да са в добро техническо състояние, естетически външен вид и оригинална каросерия.
Ретро парада се проведе под патронажа на кмета Николай Трифонов и със съдействието на клуб за старинни и класически превозни средства и фирма „Диневи и ко” ООД.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |