В новините
 
29.08.2006 15:02   Новината е видяна 4242 пъти
104 групи се пускат на “Euro folk” в Царево
Днес, 29 август, от 19.20 ч. в Царево се открива Черноморският събор “Euro folk- Царево”, който ще се проведе в дните от 29 август до 9 септември.
Това е третото издание на фестивала под шапката на Музикални празници “Еuro folk” – фестивална верига с прояви в градовете
В. Търново, Свиленград, Москва, Цариброд /Сърбия/, Кошице /Словакия/ и други европейски градове, които споделят основните идеи на еврофолкакадемията.
Официално фестивалната седмица ще открие кметът на общината инж. Петко Арнаудов.
Концертите ще са на откритите сцени в Царево и Лозенец.

Организатор на фестивала са Община Царево и “Еврофолкакадемия” – В. Търново.
Фестивалът се оформя като сериозна и значима проява, която има за цел да съхрани и популяризира красотата и самобитността на фолклорните традиции на различните народи и етноси.
Местни самодейни фолклорни формации ще представят богатството и колорита на Странджанското народно творчество.
Тази година участниците във фестивалните дни са почти три пъти повече от миналата – над 2000 души от 104 фолклорни групи.
Със свои изпълнения във фестивала ще участва и танцов ансамбъл към Посолството на Индонезия в България. Поканени са и фолклорни ансамбли от Русия, Гърция и Турция.

Отличителна особеност на всички фестивали от веригата “Euro Folk” е, че се правят пълни телевизионни записи на сценичните изпълнения и се изработват видеоклипове, които представят красотата на традиционните народни изкуства в ефира на България, Европа и света.

В концерта тази вечер ще бъдат представени фолклорни групи от София, с. Калековец, Пловдивско, с. Ведрина, област Добрич, с. Гостиля, област Плевен, от Стара Загора и други.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |