В новините
 
30.08.2006 13:32   Новината е видяна 5100 пъти
Над 1800 обаждания на безплатна гореща линия за консултации на онкологично болните
Над 20 обаждания постъпват всеки ден на безплатния телефон 0800 11 202, който Българската телекомуникационна компания (БТК) предостави за консултации на пациенти с онкологични заболявания. Безплатната БТК линия е част от дългосрочната стратегия на Асоциация на пациентите с онкологични заболявания (АПОЗ), която има за цел да подпомага и консултира пациенти с онкологични заболявания.

Инициативата започна преди повече от два месеца и се осъществява с подкрепата на Президента на Република България и на Международния женски клуб.

За изминалите над 130 дни на четирите БТК телефона, които се намират в София, Пловдив и Сливен, са постъпили над 1800 обаждания. Най-често задаваните въпроси са за липсата на лекарства, което е около 40% от общия брой на обажданията. След анализ на постъпилата информация, АПОЗ изпраща обобщени данни към Министерството на здравеопазването, Министър председателя, Председателя на Народното събрание и Президента.

„БТК е социално ориентирана и отговорна компания. За нас е привилегия да сме партньори с организация като АПОЗ, която се грижи за подобряване на благосъстоянието на хората с онкологични заболявания. Вярваме, че нашата съвместна работа подпомага тази благородна кауза”, заяви Димитър Цонев, Говорител на БТК.

„Безплатната линия, която БТК ни предостави, е изключително важна както за нас като организация, така и за пациентите. Основната роля на БТК телефона е своевременното предотвратяване на кризи въз основа на постъпили сигнали”, заяви Евгения Адърска, Председател на АПОЗ. „Чрез телефон 0800 11 202 ние осъществяваме директен контакт с хората с онкологични заболявания и успяваме да им предоставим по най-бързия начин нужната им информация и подкрепа”, добави тя.

Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания - АПОЗ и приятели е учредена през месец април 2004 г. Създаването й е сериозна крачка в развитието на пациентското движение на онкологично болните именно поради ангажираността й към всички видове онкологични заболявания. Безплатната БТК линия ще се ползва безвъзмездно от АПОЗ до април 2007 година.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |