В новините
 
30.08.2006 14:07   Новината е видяна 4439 пъти
Бургаски танцьори на Световен шампионат по Хип-Хоп в Германия
Бургаската танцова формация “Форсайт”, от Школата за съвременен танц към Сдружение „Танц БГ” и Младежки Културен Център, ще вземе участие в Световния шампионат по Хип-Хоп «Bremen HipHop Days 2006» в гр.Бремен, Германия.
Шампионатът се провежда за 5 път от Международната Танцова Организация IDO, чиито членове са представители на 70 държави от целия свят.
Съдии на шампионата са треньори и хореографи от Чехия, Дания, Германия, Унгария, Полша, Словакия и Словения.
Бургаските танцьори получиха номинацията си за участие от Българската Танцова Организация или БТO, която е представител на Международната Танцова Организация. На Световния шампионат те ще се състезават в категориите Малка група /до 7 човека/, Соло Жени и Соло Мъже. Подобна номинация се връчва за първи път на танцьори от Бургас.

Подготовката на групата за престижното състезание е поверена на Христо Андонов – Черния, треньор и хореограф на Брейк Клуб „Бляк Стайл”. Черния е носител на многобройни награди от национални конкурси за Брейк и Стрийт Денс. Той е един от малкото български участници в престижното Хип-Хоп Ъндърграунд състезание IBE /International Break Dance Event/ в Холандия през 2004 г. Организатор е на бургаското брейк събитие B-Boy Challenge – национално състезание с международно участие.

През 2006г. Формация „Форсайт” спечели две големи награди за изпълнение и две за хореография от конкурсите за модерен танц във Варна и Бургас. На шампионата по Хип-Хоп в гр. Пловдив през Декември 2005г. „Форсайт” спечелиха и Гран При за цялостното си представяне. Предаването „Споко” на Би Ти Ви излъчи репортаж- интервю с танцьорите непосредствено след концерта „Танц Мания 2006” през м.Юни т.г.

Формацията се нуждае от финансова подкрепа за участието си в Световния шампионат по Хип-Хоп в гр.Бремен. Сдружение „Танц БГ” се надява да привлече за съдействие представители на бизнеса в Бургас, като им предложи реклама в ежегодните изяви на Школата за съвременен танц – концертите „Изкуството е Анти Дрога” и „Танц Мания”. Участници в изявите на „Танц БГ” обикновено са над 150 деца и младежи от Бургас, а зрителите обикновено надвишават вместимоста на зрителните зали. Членове на Школата за съвременен танц към сдружението са над 200 деца на възраст от 5 до 18 год.

Участието на Формация Форсайт в Световния шампионат по Хип-Хоп в гр.Бремен ще бъде първата международна изява на младите танцьори. През 2007г. Сдружение „Танц БГ” ще вземе участие в 2 международни младежки проекта с участието на танцьори от Бургас.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |