В новините
 
30.08.2006 14:09   Новината е видяна 4768 пъти
Рекордно записване в Колежа по мениджмънт в туризма в Приморско
С рекордни темпове се движи записването на кандидатстуденти за новооткрития в Приморско Колеж по мениджмънт, търговия и маркетинг. Заети са повече от половината от свободните места за прием в Колежа по мениджмънт.
Приемът на студенти ще продължи до 15 септември, уточниха от учебното заведение, но свободните места се запълват с бързи темпове.

Подборът на кандидати за обучение ще се извърши чрез изпит – логически тест и интервю с изпитната комисия под формата на свободен разговор. Допълнително ще бъде проведен и тест по английски език, който да установи нивото на владеене на езика от всеки кандидат студент.
Приетите кандидатстуденти ще се обучават в професионално направление „Икономика”, специалност „Икономика и управление на туризма” с подчертан акцент върху предприемаческата дейност.
Завършилите висшата степен на образование „специалист” ще имат възможност да продължат обучението си по програми, които Колежът предлага съвместно с университетите „Св. Св. Кирил и Методий” и „Паисий Хилендарски”, уточниха от висшето учебно заведение.

Основните насоки в които ще бъдат обучавани специалистите, подали документи в Колежа по мениджмънт, търговия и маркетинг – Приморско ще бъде комбиниране на знания, умения и опит в изпълнението на сложни професионални задачи в сферата на предприемачеството, туризма и хотелиерството, развитие на обучителен център за 20 професии в областа на хотелиерската и ресторантьорска дейност и проектиране и осъществяване на маркетингов план за развитие на Община Приморско.

Изпитът за подалите документи кандидатстуденти ще се състои на 16 септември.
Той ще бъде под формата на логически тест. Допълнително всеки един от кандидатстудентите ще премине през интервю – събеседване с изпитната комисия. То ще се проведе под формата на свободен разговор.
За създаването на филиал към Колежа по мениджмънт, търговия и маркетинг – Приморско гласуваха на свое заседание в средата на месец юни тази година общинските съветници от Приморско.
За обезпеченоста на приморското звено към учебното заведение, съветниците прогласуваха да бъде отделена специална сграда в центъра на черноморския град.

Развитието на човешкия фактор в съответствие с изискванията на пазарната икономика и качественото обслужване на туристите, както и бързия икономически растеж на Община Приморско са сред основните задачи, залегнали в Общинския план за развитие на Община Приморско за периода 2004- 2009 год.
Община Приморско има ясно осъзната потребност от образовани квалифицирани кадри в областа на туризма. Интересът към обучението на място бе доказан през годините през които голям брой местни хора се обучаваха и завършиха висшето си образование в областа на туризма в различни учебни центрове из страната.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |