В новините
 
31.08.2006 08:39   Новината е видяна 4749 пъти
27 ученика от Бургас получават стипендии от Пощенска банка
68 850 лева дава финансовата институция в рамките на програмата „Силен старт с Пощенска банка”=

27 ученика от Бургас получават стипендии по програмата „Силен старт с Пощенска банка”. В рамките на програмата 153 ученици от цялата страна получават стипендии от Пощенска банка в размер на 450 лева. В програмата „Силен старт с Пощенска банка” финансовата институция дава 68 850 лева, разпределени между учениците от осми клас от специализираните езикови училища, които имат най-висок резултат на задължителния изпит на МОН по чужд език. Пълно 6.00 имат 53 ученици от цяла България, а останалите 100 имат оценки между 5.83 и 5.99. Стипендиите са с 3 повече от първоначално предвидената бройка, поради еднакъв бал на класиралите се.
Осмокласници от Гимназията с преподаване на немски език „Гьоте”, ГЧЕ „В. Левски”, Гимназията за романски езици „Г. С. Раковски”, СОУ „Константин Преславски” и ПМГ “Акад. Н. Обрешков” ще получат еднократни стипендии от финансовия трезор в размер на 450 лева като награда за отличните си резултати на изпита. Бургас е сред градовете с най-много отличници наред със София, Пловдив и Монтана.
Програмата „Силен старт с Пощенска банка” се провежда под патронажа на Министъра на образованието и науката и със съдействието на МОН. Класирането на учениците се извърши въз основа резултатите от Националния изпит по чужд език, провеждан централизирано от МОН. Със съдействието на регионалните инспекторати към МОН всичките над 25 000 от положилите изпита деца се състезаваха за стипендиите на Пощенска банка.
Пощенска банка организира програмата за подпомагане на българското средно образование за втора поредна година. През тази година финансовата институция разшири програмата, като стойността на стипендиите се вдигна на 450 лева вместо 400 лева, както бе миналата година.
Стипендиите ще бъдат раздадени на учениците на официални церемонии в четири различни града в страната, които ще се проведат през септември. Освен наградите си, стипендиантите ще получат и грамота за участие.
Пощенска банка има утвърдена социално-ангажирана политика, в която подкрепата на българското образование е един от основните приоритети. В рамките на стажантската си програма банката е обучила над 350 студенти с икономически профил до този момент, а голяма част от тях са останали на работа във финансовата институция. Тази година за пети пореден път финансовият трезор бе част от инициативата “Мениджър за един ден” на „Джуниър Ачийвмънт България”. Пощенска банка е основен спонсор на детския отбор по математика на гр. София, който представи страната ни на международното състезание по математика в Индонезия, спечелил златен медал в отборното класиране и два сребърни и един бронзов в индивидуалното. С програмата „Силен старт с Пощенска банка” финансовата институция продължава политиката си за подпомагане сферата на образованието в България.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |