В новините
 
01.09.2006 13:26   Новината е видяна 4621 пъти
Министър Василев участва в срещата на Националното сдружение на общините в Несебър
Решенията на Централната избирателна комисия за президентските избори ще бъдат публикувани само на интернет страницата на Министерството на държавната администрацията, съобщи в Несебър министър Николай Василев. Той участва в проведената днес среща на Управителния съвет на Националното сдружение на общините и областните управители в хотел Феста Панорама.
За първи път решението на ЦИК няма да бъдат изпратени на хартиен носител в областните и общински администрации. „Нашето министерство помага на ЦИК, но тя при добро желание би могла да предава информация и по други технически начини”, каза министър Василев по повод възможността за достъп до всички възможни Районни избирателни комисии. В началото на срещата министърът на държавната администрация съобщи, че тази година новите прозрачни урни и интегрални бюлетини трябва да бъдат изработени в изключително кратък срок – до 16 октомври. До момента са готови 17 РИК.
Въпреки натрупаната инфлация, по-големия брой кутии и членове на ЦИК, очаква се тази година изборите да излязат значително по-евтини, ако има само един тур. Към този момент предвидените средства за президентските избори са под 20 млн. лева. Министър Василев заяви още, че за пръв път в историята на обществените поръчки за изработване на кутии и печати, са предвидени рекордни за България неустойки. Ако фирмата не успее да изпълни поръчката няма да получи от държавата нито един лев, и ще заплати 60% неустойка от стойността на поръчката.
На срещата министър Василев представи подготвените от МДААР промени в нормативни актове, относно електронното управление и организацията на административното обслужване. "България е на последно място в Европа по въвеждане на електронно управление и развитие на електронно правителство", заяви министърът на държавната администрация по време на срещата.
Въпреки че в повечето общини има елементи на електронното управление, страната ни е изостанала с 5 до 10 години в това отношение от другите европейски държави, смята още министърът. Самият той призна пред участниците в срещата, че по време на предишния си мандат не е знаел почти нищо по този въпрос. Това е област, в която можем за кратко време да прескочим няколко етапа и да изпреварим някои европейски държави, заяви министър Василев.
Той допълни, че през септември на всички общински администрации ще бъдат предоставени 2150 електронни подписа. Голям интерес е проявен от общинските служители към организираните от МДААР обучителни курсове по информационни технологии. До края на годината ще бъдат обучени 21 хиляди служители, от тях 1000 магистрати.
Другият вид обучение-по английски език са преминали 7 хиляди служители. От ведомството планират до края годината през този вид езикова подготовка да преминат общо 12 хиляди човека. Ако резултатите са добри, обучението по английски език ще бъде продължено и догодина, както за начинаещи така и за следващи нива.
Винаги ще имате нашата подкрепа по продължаване процеса на децентрализация, включително и финансова, защото с влизането на страната ни в ЕС, ролята на местната власт ще се засилва все повече, каза още министър Василев пред участниците в срещата.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |