В новините
 
02.09.2004 07:20   Новината е видяна 10145 пъти
Аполония, програма 02.Септември.2004
ЧИТАЛИЩЕ ОТЕЦ ПАИСИЙ 18:30 часа

Малък градски театър Зад канала
ГОЛЕМАНОВ
Ст. Л. Костов



Мариус Куркински — режисьор

Петя Стойкова — сценография и костюми

Николай Маджаров — фонограма

Мариус Куркински — музикално оформление



Участват Христо Мутафчиев, Светлана Бонин, Ива Динчева, Александър Димов, Илка Зафирова, Петър Калчев, Светлана Янчева, Иван Петрушинов, Емил Котев, Владимир Пенев, Василена Атанасова, Стойо Мирков, Продан Нончев, Мая Драгоманска, Стефан Илиев.



Проблемът Големанов не е само национален, той е общочовешки. Но в българската реалност, където една държава е принудена от историческите събития непрекъснато да се самосъздава от нищото, без правила и закони, опасността от хаос в човека е по-голяма, опасността от сблъсък между чисти помисли и грозен живот нараства неимоверно.

Мариус Куркински

Аскеер 2004 за сценография на Петя Стойкова



Представлението се осъществява с подкрепата на ТРАНСПЕТРОЛ АД

АРХЕОЛОГИЧЕСКИ МУЗЕЙ 19:30 часа

Камерен концерт
Димитър Иванов — контрабас
Мирела Петрова — пиано
Димитър Иванов завършва с отличие Кралската консерватория в Брюксел и специализира във Висшето музикално училище Роберт Шуман, Дюселдорф. Свири с известни европейски музикални ансамбли, камерни и големи симфонични оркестри. Солист на Белгийския национален оркестър. Лауреат на национални и международни конкурси, между които фестивала Жувентус във Франция.



Мирела Петрова завършва с отличие Музикалната академия К. М. фон Вебер в Дрезден. Принос за музикалното й развитие имат майсторските класове при Петер Рьозел, Клаус Хелвиг, Жак Рувие, Михаил Воскресенский. Изнася концерти като солист и с камерни ансамбли. Доцент в Дрезденската музикална академия.





Излъчва се по:

ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ 20 часа

ОТКРИВАНЕ НА ЮБИЛЕЙНА ИЗЛОЖБА
АПОЛОНИЯ & ХУДОЖНИЦИТЕ
Юбилейната изложба, посветена на двадесетгодишнината на Аполония, представлява своеобразна квинтесенция на досегашното присъствие на изобразителните изкуства в рамките на празниците. Тя ясно показва две неща – високите естетически критерии при подбора на участниците и впечатляващото разнообразие от творчески индивидуалности. Интелектуалната рефлексия, сумирането на досегашните резултати и постижения, както и непосредственото удоволствие и насладата от общуването с творбите вървят ръка за ръка в търсене на по-преки и непосредствени пътища към сърцата и умовете на зрителите.

Проф. Чавдар Попов

АМФИТЕАТЪР АПОЛОНИЯ 21 часа

Концерт
ФАМИЛИЯ ТОНИКА
Ева Найденова, Гого Найденов, Милица Божинова,
Ралица Ангелова, Драгомир Димитров, Стефан Диомов
Вокална група Тоника е създадена през 1972 г. от композитора Стефан Диомов. Името на състава се променя няколко пъти но през годините печели все по-голяма популярност сред публиката. През 1994 г. участниците в различните формации се събраха за бенефисен концерт и се завърнаха на сцената като Фамилия Тоника. С многобройните си изяви групата се превърна в един от най-обичаните и популярни състави в България.


ДЖАЗ КЛУБ ОББ 23 часа

Концерт
БУЛГАРА
Костадин Генчев — кавал
Петьо Костадинов — гайда
Димитър Христов — тамбура
Даринка Цекова — гъдулка
Кирил Добрев — барабани
Стоян Павлов — перкусии
Чавдар Асенов — бас


Композициите, които БУЛГАРА изпълнява, са смесица от традиция и новаторство, преплитане на различни стилове — симфонично звучене, Jungle, B & B, Drum & Bass, с традиционни инструменти, теми и вокали.

През 2003 г. музикантите от БУЛГАРА са наградени с Аскеер за авторска музика към спектакъла Дивите по Н.Хайтов.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |