В новините
 
09.09.2006 18:58   Новината е видяна 3231 пъти
Спасиха наш заложник край Истанбул
При международна операция с участието на служители от Национална служба "Полиция" - ГДБОП и ОДП - Бургас, Управление за борба с контрабандата и организираната престъпност в Анкара и полицейски екипи в Истанбул късно снощи е бил освободен български заложник, държан в плен близо седмица в южната ни съседка, съобщи пресцентърът на МВР.

В края на миналата седмица И.З. /26г./ е напуснал страната ни и е заминал на екскурзия в Турция. Младият мъж е бил придружен от турски гражданин, бизнес партньор на родителите му.


Веднага след като влязъл на територията на Турция И.З. е похитен и затворен в къща в покрайнините на Истанбул, пише в съобщението.


Похитителите телефонирали на родителите му и заявили, че ако искат да го видят свободен, ще трябва да платят откуп от 40 000 евро, като поставили изричното условие да не бъде замесена полицията.

Българските и турски полицейски служби предприели незабавни действия по установяване местонахождението на пленника и неговото освобождаване.

За да се подсигурят за всички евентуални ходове на похитителите, са били сформирани няколко полицейска екипа, информират от МВР. Късно снощи турските спецчасти атакували къщата, в която е държан българският гражданин.

Заедно с освобождаването на И.З. са арестувани и четирима турски граждани. До този момент няма информация върху него да е прилагано физическо насилие, уточняват от МВР.


Българинът е предаден на консулската ни служба и се уреждат подробностите около неговото завръщане в България.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |