В новините
 
13.09.2006 08:50   Новината е видяна 3666 пъти
Трифонов възразява срещу четири решения на общинския съвет в Несебър
Четири възражения, внесени от кмета на община Несебър Николай Трифонов, предстои да разгледат общинските съветници на свое заседание, насрочено за 14 септември. Две от тях касаят решения на общинския съвет, относно замяна на имоти общинска собственост в местността „Бостанлъка” в землището на Несебър, с имоти, собственост на лица в село Тънково и село Гюльовца. Едно от основанията за оспорване на решенията, гласувани на юнската сесия е, че липсват пазарни оценки на имотите, за да се прецени дали е налице парична равностойност на имотите – предмет на замяната. Липсата на такава води до увреждане на общинските интереси, тъй като общинските имоти са по-атрактивни, поради близостта им до КК „Слънчев бряг” и Черно море, мотивира се Трифонов. Освен това и двата имота, собственост на физическите лица, не са индивидуализирани с категория, трайно предназначение и граници.
Местните депутати ще разгледат и докладната записка на градоначалника, в която се предлагат изменения и допълнения в Наредба № 5, третираща реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество. Промените имат за цел да създадат по-ясен регламент при извършване на замени на общински недвижими имоти с имоти на други лица. Според Трифонов, извършването на пазарна оценка от лицензиран оценител на земеделските имоти-предмет на замяната, освен такава по реда на ППЗСПЗЗ /Правилника за приложение на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи/, ще запази общинските интереси в подобни случаи.
Трифонов възрази и срещу решение на общинските съветниците, с което беше прието, размерът на туристическата такса за всички обекти на територията на курортен комплекс Слънчев бряг, независимо от тяхната категория, да е 0.30лв.. Така определената такса изцяло противоречи на трите критерии, залегнали в раздел 4-ти от Наредба № 11 на ОбС – Несебър, а именно населено място, вид на обекта и категорията на обекта, като водещ е последният. С приетото решение напълно немотивирано се въвежда двоен стандарт по отношение на обектите на територията на общината, разделяйки ги при администриране на туристическа такса на такива, находящи се в КК „Слънчев бряг” и „останалите”, мотивира се градоначалникът.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |