В новините
 
14.09.2006 10:33   Новината е видяна 4121 пъти
Безопасни кръстовища в Руен посрещат учениците на 15 септември
312 деца ще влязат за първи път в класните стаи в Община Руен. Първокласниците са с 5% повече в сравнение с миналата учебна година. 4 336 общо са учениците в Общината.
Община Руен е първата в региона, която се включи в кампанията на депутата Фатме Илияз „Спри на зебра” за осигуряване на безопасни условия около училищата преди старта на новата учебна година с поставянето на зебри или тяхното освежаване. Народният представител проведе разговори и срещи с четирима кметове, за да привлече вниманието на отговорните институции към необходимостта от засилване на усилията за опазване живота на децата на пътя. “Безопасността на децата е наш приоритет и трябва да направим всичко възможно те да се чувстват защитени на улицата”- обяви народният представител при старта на кампанията.
39 са учебните заведения в Руенско. 30 от тях се посещават от ученици на възраст от 7 до 15 години, които са сред най-рисковите участници в движението на пътя. За тяхната сигурност за първи път пешеходни пътеки са поставени в пет населени места на общината- съобщи кметът на Руен Дурхан Мустафа. “Оживени пътища минават през центъра на селищата, а автомобилният поток в последните години се увеличи многократно”- потвърди Дурхан Мустафа. Като пример той посочи училището в село Просеник край което минава пътя за Слънчев бряг, през село Добромир е пътя за Варна и Провадия, а през Люляково се движат колите за Шумен.
В срок са приключили летните ремонти в училищата на Община Руен.
Извършено е най-неотложното за успешния старт на учебната година.
Подменени са дограми, спрени са течове и са измазани фасади и класни стаи. Общо 262 000 лева са заделени за текущи и основни ремонти. Най-крупният от тях е смяната на покривната конструкция на СОУ “Отец Паисий” в Руен. Реконструкцията е на стойност 148 000 лева, като половината от тях са спечелени от Общината по проект “Красива България.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |