В новините
 
26.09.2006 20:02   Новината е видяна 3241 пъти
Пристанище Бургас ще прави яхтен терминал
Ръководството на “Пристанище Бургас“ АД ще разгледа възможността за освобождаване на оперативни корабни места и обособяването им като пасажерски и яхтен терминал. Това съобщи изпълнителният директор на дружеството Аргир Бояджиев, който е и председател на яхтклуб “Порт Бургас“.
До 2003 г. клубът беше базиран на мястото на изградения сега терминал 2А - за насипни товари. След това беше преместен поради разширението на порта. Ръководството на пристанището успя да оборудва кейовите съоръжения с ток и вода, необходими за яхтсмените. Със засилените мерки за сигурност обаче достъпът до яхтените съоръжения е затруднен, защото се преминава през територията на самото пристанище. Това създава предпоставки за произшествия. Добре би било до яхтклуба да има свободен достъп. “Това може да стане, като се отвори проход, който да свързва града с яхтения кей. При нас това е наложително, тъй като през 2007 г. предстои провеждането на световно първенство по ветроходство, на което сме домакини“, каза още Бояджиев. Въпросът с обособяването на туристически терминал на пристанище Бургас ще се реши окончателно с изпълнението на мастерплана за разширението, реконструкцията и модернизацията на порта. В стратегията за развитие на българските пристанища на транспортното министерство е предвидено пристанище Бургас да бъде дадено на пет концесионера, като всеки ще вземе отделна негова част. Три от терминалите - контейнерният, за насипни и за наливни товари, ще се дадат на оператор по схемата “построй, експлоатирай, предай“.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |