В новините
 
26.09.2006 20:16   Новината е видяна 4160 пъти
Емил Кошлуков: Надявам се на тези президентски избори дясното да извлече своите поуки
- Г-н Кошлуков, кое обуслови решението на Новото време за подкрепа на Георги Марков в кандидат-президентската надпревара?
- Най-вече неговите лични качества и ясната му програма за управление като президент. Това е единственият кандидат, който подкрепя законите на „Новото време” като референдум, мажоритарни избори и т.н., закони за промяна на политическия модел в България и промяна на властта. Георги Марков доказа за тези 17 години, че не е част от крадливия политически елит и че е готов да се бори със статуквото. Останалите кандидати са просто пионки на различни политически сили. Георги Марков не дължи нищо на никого и това му дава силата да бъде коректив на управлението, а не съучастник във властта.

- Новото време прави интересни и оригинални предизборни кампании. Очаквате ли да се включите активно в предстоящата, или участието на партията ще се изрази най-вече с декларираната подкрепа?
- „Новото време” ще подпомогне кампанията, съобразено със своите сили. Ние не разполагаме с ресурсите и възможностите на останалите политически сили. И едва ли ще бъде помпозна кампания, защото и самият кандидат за президент не желае да пилее средства за пищни мероприятия, концерти и пресищане с клипове. Надявам се, че неговото послание ще достигне до избирателите, и че те ще гласуват с разума си. Важно е да направят избор и да излязат да гласуват на предстоящите президентски избори, защото стоенето в къщи означава победа на сегашния президент, победа на статуквото.

- Защо десницата не успя да излъчи единна кандидатура за държавен глава. Единствено междуличностните конфликти и пристрастеността към надлъгването ли са причината за този провал?
- За съжаление, т.нар. партии във формата Г-8 за една година разговори не успяха да излъчат убедителна кандидатура. Те уреждаха своите лични проблеми и омрази, вместо да престъпят към тези въпроси със сериозност и подготвеност. Георги Марков е далеч по автентичен кандидат отколкото представилия се за такъв Беронов. Неговата политическа биография и професионалният му опит го правят подходящ за държавен глава и много по-лесен за приемане от всички демократи в страната.

- Възможна ли е перспективата за обновяване, освежаване и преформатиране на дясното пространство в България след президентските избори, които, евентуално, биха могли да послужат като катализатор на подобни процеси?
- Надявам се на тези президентски избори дясното да извлече своите поуки и да пристъпи към нов десен проект. Към формирането на нова десница, която да бъде истинска алтернатива на сегашното управление, не само като реторика, но и като програма за действие.

- Какъв е Вашият коментар за отказа на НДСВ да се включи пряко в надпреварата, още повече, че това беше първата партия, регистрирала се за участие в нея?
- НДСВ отказа да се включи в изборите, защото са съучастници в тази коалиция и подкрепят Първанов. Тази партия излъга на изборите, че е алтернатива на БСП и след като направи сделката с бившите комунисти и с ДПС, за да запази имотите на царя и своите привилегии, НДСВ изцяло се обезличи.

- Около кои теми очаквате да гравитират основните дебати между кандидатите в предстоящите избори и вярвате ли, че тези теми ще се окажат достатъчно близки за избирателите, за да привлекат по-сериозно тяхното внимание?
- Тепърва предстои да видим дебатите. Надявам се Георги Марков да успее да докаже, че има воля за управление и куража да направи необходимите промени в Конституцията и във властта. Неговите 15 точки за конституционна промяна са изключително важни и сериозни. А обещанието му да отмени указа на сегашния президент за съставяне на правителство чрез мандат на ДПС, е може би най-важното му послание.

- С какво се занимава „Новото време” сега, когато е лишено от парламентарно представителство?
- „Новото време”, като най-голямата извънпарламентарно представена партия, в момента се подготвя за предстоящите местни избори, където ще участва в повече от 100 общини. Това е основната задача пред националното ръководство в момента.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |