В новините
 
28.09.2006 19:04   Новината е видяна 3678 пъти
Несебър притежава жива европейска история
Китайският посланик Юй Джънци бе на посещение в Несебър. Посланикът пристигна в града със съпругата си Ма Уън, съветника по културните въпроси и втория секретар по търговско –икономическите въпроси при посолството. Делегацията е на посещение в Бургаска област и визитата в старинния Несебър бе предвидена в официалната програма на височайшите гости. Зам. кметът по търговия и туризъм в община Несебър Мария Недялкова и секретарят Миглена Щерионова посрещнаха китайската делегация в общинското кметство. Тема на разговор бяха икономическата мощ на морската община, перспективното планиране в сферата на туризма, общата рекламна политика. Акцент в разговора бе поставен, относно възможността за привличане на китайски туристи, както и инвестиции от китайската република. Въпросът е бил обсъден ден по-рано и с областния управител Любомир Пантелеев, като двустранно са поети ангажименти за ползотворно сътрудничество в тази посока.
Занимавам се с европейска история и съм силно впечатлен от най-известния исторически град в България – Несебър. Не случайно градът е включени в списъка на Юнеско. Освен духа и енергията на всички цивилизации оставили своя отпечатък тук, Несебър притежава жива европейска история. Сигурен съм, че градът ще се хареса на моите сънародници, сподели посланик Юй Джънци след посещение в Археологическия музей и панорамна разходка в античния град.
Популярен символ от династия Дун Хан, изобразяващ бягащ кон, понесен върху крилете на летяща лястовица, както и две печатни издания „Китай през погледа на българските приятели” поднесе като дар към общинското ръководство китайският посланик. Конят е известен като традиционен символ на туризма при нас, обясни посланик Джънци. Надявам се това да е добър знак за по-нататъшни съвместни действия, още повече, че днес ние отбелязваме Международния ден на туризма, каза Мария Недялкова. От своя страна домакините дариха за спомен плакет на община Несебър, книга „Иконите на Несебър”, имиджовия филм на общината и рекламни материали.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |