В новините
 
01.10.2006 19:07   Новината е видяна 4610 пъти
Откриха най-големия завършен участък от автомагистрала "Тракия"
Премиерът Сергей Станишев и министрите на регионалното развитие и на транспорта Асен Гагаузов и Петър Мутафчиев откриха най-големия завършен участък от автомагистрала „Тракия", съобщи БНР.

Той е дълъг 35.2 км, с четирилентови платна и се отклонява от Карнобат до бургаското село Ветрен.

На церемонията присъстваха още министърът на транспорта Петър Мутафчиев, Гьонюл Толу - председател на Управителния съвет на фирмата изпълнител "Доуш еко", областният управител на Бургас Любомир Пантелеев.

Гьонюл Толу обясни, че повече от 40 български фирми са работили като подизпълнители на обекта и така е била осигурена работа на над 700 души, повечето от които са били български граждани.

При откриването премиерът Станишев подчерта, че целта на правителството е България да бъде не само пълноправен юридически и политически член на Европейския съюз от следващата година, но и да бъде икономически силна държава с добра инфраструктура.

"Аз съм изключително доволен, че в рамките на тази година, освен отсечката, която откриваме днес, вече бяха пуснати 16 км от отсечката Чирпан - Стара Загора, предстои още тази година да приключим и 20 км от автомагистрала Струма и повече от 20 км от автомагистрала Марица," подчерта Станишев.

Той обяви още, че правителството е създало специален съвет за координация, контрол и изпълнение на националните инфраструктурни проекти.

Преди откриването на участъка Станишев посети новия терминал за товари на Бургаското пристанище, където обяви, че до края на следващата година ще приключи стратегически важният проект за разширението на морската гара, като за него вече са осигурени 60 млн. лева.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |